Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Θρίλερ με βίντεο για το Airbus ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ GERMANWINGS

Ένα οπτικοακουστικό υλικό μέσα από αεροπλάνο ανέβασε χρήστης του διαδικτύου στο youtube, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά λίγο πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, την Τρίτη 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα συντρίμμια βρέθηκε η κάρτα ενός κινητού κάποιου επιβάτη, η οποία είχε αποθηκευμένο το συγκεκριμένο ντοκουμέντοΣτο βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε από κινητό ενός επιβάτη, ακούγονται ουρλιαχτά άλλων επιβατών, ενώ κάποια στιγμή η εικόνα «σβήνει». Χθες η γερμανική εφημερίδα «Bild» και το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» υποστήριξαν ότι έχουν στην κατοχή τους οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο καταγράφονται τα τελευταία λεπτά πριν το αεροπλάνο της Germanwings συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις.
 Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα συντρίμμια βρέθηκε η κάρτα ενός κινητού κάποιου επιβάτη, η οποία είχε αποθηκευμένο το συγκεκριμένο ντοκουμέντο. Το «Paris Match» μεταδίδει ότι στο μαγνητοσκοπημένο υλικό επιβάτες «ακούγονται να φωνάζουν "Θεέ μου" σε πολλές γλώσσες». «Η σκηνή είναι τόσο χαοτική, που δεν διακρίνεται κανείς, αλλά οι κραυγές των επιβατών αποκαλύπτουν ότι αντιλαμβάνονταν πλήρως τι θα συνέβαινε.
Προς το τέλος, έπειτα από μια πολύ ισχυρή δόνηση, οι κραυγές εντείνονται. Μετά τίποτα» αναφέρει το γαλλικό περιοδικό. Στο ίδιο βίντεο «ακούγονται επίσης, τουλάχιστον τρεις φορές, μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με ένα βαρύ αντικείμενο» προσθέτει το «Paris Match». Έντονη ήταν η αντίδραση των γαλλικών Αρχών σχετικά με τους ισχυρισμούς των δύο εντύπων. Η χωροφυλακή διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι προς το παρόν τα κινητά που συλλέχθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ειδικότερα, ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί τόνισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς λανθασμένοι». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι.
 «Αν έχουν βίντεο, πρέπει να το παραδώσουν» Από τη μεριά του, ο Γάλλος εισαγγελέας, αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings, κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική τραγωδία να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό. «Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές» της χωροφυλακής, δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι «στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου