Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Τρένο - άνεμος σπάει κάθε ρεκόρ ταχύτητας ΣΥΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΓΓΙΞΕ ΤΑ 603 ΧΛΜ/ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑΞΙΔΙ-ΑΣΤΡΑΠΗ

Το νέο θαύμα στον τομέα των μετακινήσεων βρίσκεται στην Ιαπωνία και υπόσχεται ένα ταξίδι άνετο και γρήγορο στους επιβάτες του! Πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο συρμό μαγνητικής αιώρησης (σ.σ. Maglev), ο οποίος σε δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεπέρασε το «φράγμα» των 600 χλμ./ώρα και συγκεκριμένα άγγιξε ταχύτητα 603 χλμ./ώρα! Πρόκειται για έναν νέο, υπερσύγχρονο συρμό μαγνητικής αιώρησης (σ.σ. Maglev) το οποίο σε δοκιμαστικό δρομολόγιο άγγιξε ταχύτητα 603 χλμ./ώρα!
Το νέο τεχνολογικό θαύμα φέρει την υπογραφή της εταιρείας JR Tokai που εδρεύει στην περιοχή Τσούμπου και εξειδικεύεται στον τομέα των συγκοινωνιών. Μετά το πέρας των δοκιμαστικών δρομολογίων, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών, αρχής γενομένης από το 2027. Σε πρώτη φάση θα εκτελεί καθημερινά τη διαδρομή Τόκιο-Ναγκόγια (σ.σ. απόσταση 286 χιλιομέτρων) με 500 χλμ./ώρα! Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόσταση μεταξύ των δύο αυτών πόλεων θα διανύεται σε χρονικό διάστημα 40 λεπτών.
Το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας ήταν τα 590 χλμ/ώρα που πέτυχε το ίδιο μοντέλο! Πώς λειτουργούν τα maglev Τα τρένα μαγνητικής αιώρησης, γνωστά και ως maglev, δεν έχουν ρόδες, αλλά αιωρούνται πάνω από υπεραγώγιμους μαγνήτες που βρίσκονται κάτω από τις ράγες, μειώνοντας έτσι δραστικά τις τριβές και τον θόρυβο.
 Σήμερα το ταξίδι από το Τόκιο έως την Οσάκα διαρκεί 130 λεπτά, ενώ το maglev θα μπορούσε να περιορίσει τη διάρκειά του στα 67 λεπτά! Όσον αφορά στο κόστος, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τη γραμμή Τόκιο-Ναγκόγια. Σε παλιές δηλώσεις του, ο διευθυντής της εταιρείας JR Tokai είχε δεσμευτεί να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου