Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το βαν της φρίκης ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "CHAT SCANNING" ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΑΝΟΥΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη του 40χρονου παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, το μεσημέρι της Δευτέρας, από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν την πιο πρόσφατη συνομιλία του μ' ένα 13χρονο αγόρι. Όταν ο ανήλικος συναντήθηκε με τον παιδόφιλο, εκείνος επιχείρησε να τον οδηγήσει στο ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητό του, τύπου βαν. Τότε, ήταν που επενέβησαν οι αστυνομικοί. Όπως αποκαλύφτηκε, ο 40χρονος είχε διαμορφώσει κατάλληλα το εσωτερικό του οχήματος, έτσι ώστε να διαθέτει κρεβάτι και να ικανοποιεί πάνω εκεί τις άρρωστες ορέξεις του. Πιο αναλυτικά, ως προς τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία της επιχείρησης «Chat Scanning»:
 Το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα - ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των 13 ετών.
 Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του 40χρονου που παρέσυρε παιδιά μέσω διαδικτύουΑπό τις στοχευμένες έρευνες - συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τούς πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.
 Συνελήφθη επ' αυτοφώρω Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει. Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου