Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. ΗΠΑ: Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο - υπερόπλο!...

ΗΠΑ: Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο - υπερόπλο Ο Αμερικανικός στρατός συνεργάζεται με τη NASA και το Ναυτικό για να φέρουν εις πέρας τον σχεδιασμό και την κατασκευή των ελικοπτέρων νέας γενιάς που θα αποτελούν μέρος των "υπερόπλων" των ΗΠΑ για το μέλλον. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα και ελικόπτερα που έχουν σχεδιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του1960, πολλά εκ των οποίων έχουν πωληθεί σε ευρωπαϊκά κράτη. Η ομάδα design AMRDEC VizLab έχει αναλάβει την εικονοποίηση των νέων ελικοπτέρων του στρατού.
 Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό Aerospace Research Central. Το καλοκαίρι το Πεντάγωνο ανέθεσε στις εταιρείες Sikorsky-Boeing και Bell Helicopter να παρουσιάσουν τα σχέδια τους. Το μοντέλο που φαίνεται πως προκρίνεται είναι εκείνο της Bell Helicopter’s, το V-280 Valor, μια βελτιωμένη έκδοση του V-22 Osprey. Θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Μία για να μεταφέρει στρατιώτες και εξοπλισμό, μία για ιατρικές αποστολές και ακόμη μία για στρατιωτικές επιθέσεις αποκλειστικά.
Το επιθετικό ελικόπτερο της Bell θα μπορεί να μεταφέρει 12 πεζοναύτες και 4 μέλη πληρώματος. Θα πετάει σε ύψος 1.800 μέτρων σε υψηλές θερμοκρασίες και θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 515 χλμ την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ταχύτερο ελικόπτερο σήμερα είναι το Mi-24 κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ελικόπτερα - 368,4 χλμ/ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου