Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!....

Υλικά
 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό 2 φλυτζάνια τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετάκια 3 καρότα κομμένα σε φετούλες 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ελαιόλαδο 3 ώριμες ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τις σούπας πελτέ αλάτι-πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 7 λεπτά να μαραθούν.
 Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό .το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα. Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 -200 βαθμούς
 Αδειάζουμε όλο αυτό το υλικό μέσα σε μία γάστρα η ταψί . Προσθέτουμε 3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ, Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά να είναι μελάτο [Αν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στα 5 λεπτά ψησίματος]κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα στο φούρνο .Καλή όρεξη! Σημείωση Πάντα ο χρόνος ψησίματος σε ζυμαρικά είναι 15 λεπτά και αμέσως κλεισιμο φούρνου για να είναι το φαγητό μας μελάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου