Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....Αυτά είναι τα 10 συμπτώματα καρκίνου που συνήθως αγνοούμε…

22222Μπορεί να μην συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για κάποιες μικρές ενοχλήσεις που έχετε, αλλά καλού κακού δεν χάνετε τίποτα να κάνετε μία επίσκεψη στο γιατρό σας. Υπάρχουν κάποιες συνηθισμένες ενοχλήσεις, οι οποίες, ωστόσο, χρειάζονται τη διάγνωση του ειδικού. Μία καινούργια έρευνα του Αντικαρκινικού Κέντρου της Μεγάλης Βρετανίας δείχνει ότι μόνο 2% των ασθενών σκέφτονται ότι πίσω από ένα «ύποπτο» σύμπτωμα ή πρόβλημα υγείας μπορεί να κρύβεται καρκίνος.
 Παρακάτω αναλύονται,σύμφωνα με το invitromagazine.gr,τα 10 πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο, ώστε να ξέρετε πότε να ζητάμε τη γνώμη του γιατρο:
 1) Ο βήχας μπορεί να μην είναι καρκίνος, όμως ένας επίμονος πρέπει να εκτιμηθεί από κάποιον ειδικό για να αποκλειστεί τυχόν πρόβλημα στους πνεύμονες. Πριν καταχωρήσετε τον επίμονο βήχα σαν ένα ακόμη σημάδι της εποχής της γρίπης, ίσως πρέπει να του ρίξετε μία δεύτερη ματιά.
 2) Όταν οι συνήθειες του εντέρου σας αλλάζουν, οι κενώσεις έχουν διαφορετική μορφή ή έχουν αίμα πρέπει να απευθυνθείτε στον γαστρεντερολόγο. Εκείνος θα εκτιμήσει την κατάσταση και ίσως ζητήσει κολονοσκόπηση.
 3) Οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι ένδειξη καρκίνου, αλλά ένας επίμονος ανεξήγητος πόνος πρέπει να ελεγχθεί.
 4) Μία καινούργια ελιά ή μία παλιά που έχει αλλάξει εικόνα, πρέπει να εκτιμάται από το δερματολόγο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κάνετε επίσκεψη σε δερματολόγο μία φορά το χρόνο, ώστε να φωτογραφίζει και να παρακολουθεί όλες μας τις ελιές
 5) Όταν υπάρχει επίμονη δυσκολία στην κατάποση και αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο, τροποποιείτε τη διατροφή σας και τρώτε πιο μαλακές τροφές. Δεν σκέφτεστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνδέεται με δύο είδη καρκίνων: της τραχείας και του οισοφάγου;
 6) Ένα ανεξήγητο εξόγκωμα στο στήθος, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως μία κύστη, μπορεί όμως και να πρόκειται για κάτι πιο ύποπτο. Ο γυναικολόγος θα σας πει τι πρέπει να κάνετε.
 7) Αν χάνετε βάρος χωρίς καμία προσπάθεια, πρέπει να το πείτε στο γιατρό σας.
 8) Όταν η ξαφνική αιμορραγία δεν σχετίζεται με την περίοδο, πρέπει να πάτε στο γυναικολόγο. Αν το αίμα προέρχεται από τον πρωκτό, απευθυνθείτε στο γαστρεντερολόγο.
 9) Αν έχετε μία πληγή που είναι ακόμη ανοιχτή μετά από τρεις εβδομάδες, πρέπει να πάτε στο γιατρό. Τέτοιου είδους πληγές ίσως σχετίζονται με αρχόμενους καρκίνους.
 10) Τέλος, αν υπάρχει αίμα στα ούρα, πρέπει πρώτα να αποκλείσετε την πιθανότητα ουρολοίμωξης και στη συνέχεια να αποκλείσετε τον κίνδυνο του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου