Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Ελεύθερη αφέθηκε αμερικανίδα ιεραπόστολος στη Νιγηρία...

Ελεύθερη αφέθηκε αμερικανίδα ιεραπόστολος στη ΝιγηρίαΕλεύθερη αφέθηκε χθες μια αμερικανίδα ιεραπόστολος που είχε απαχθεί από ενόπλους στην κεντρική Νιγηρία τον Φεβρουάριο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η γυναίκα παραδόθηκε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η Φίλις Σόρτορ, 71 ετών, ιεραπόστολος της Ελεύθερης Μεθοδιστικής Εκκλησίας, απήχθη στις 23 Φεβρουαρίου από το Εμιουόρο, ένα χωριό στην πολιτεία Κόγκι. «Διασώθηκε και παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές», δήλωσε ο Κόλινς Σόλα Αντεμπάγιο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόγκι, προσθέτοντας ότι εξ όσων γνωρίζει δεν καταβλήθηκαν λύτρα.
 Ο διοικητής της αστυνομίας του Κόγκι, ο Αντεγέμι Ογκουντζεμιλούσι, διευκρίνισε ότι η Σόρτορ εγκαταλείφθηκε από τους απαγωγείς της στη ζούγκλα κοντά στο χωριό Έρου, οι κάτοικοι του οποίου ενημέρωσαν την αστυνομία. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στην παράδοση της Σόρτορ στις αμερικανικές αρχές δήλωσε ότι η ιεραπόστολος δεν είχε εμφανή σημάδια κακοποίησης.
 Η Ελεύθερη Μεθοδιστική Εκκλησία επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της Σόρτορ, όμως δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τις συνθήκες της απελευθέρωσης. Στη Νιγηρία είναι συχνές οι απαγωγές ξένων από τοπικές συμμορίες, οι οποίες συνήθως απελευθερώνουν τα θύματά τους αφού τους καταβληθούν λύτρα. Τέτοιες απαγωγές είναι κοινές στο Δέλτα του Νίγηρα, μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο στη νότια Νιγηρία, όπου εργάζονται πολλοί αλλοδαποί σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες. Αλλοδαποί απαγάγονται επίσης και στη βόρεια Νιγηρία, όμως την ευθύνη για τις απαγωγές αυτές αναλαμβάνει συνήθως η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ή η Ανσάρου, μια άλλη οργάνωση που πρόσκειται στη Μπόκο Χαράμ. Κίνητρό τους είναι και πάλι τα λύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου