Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Απετράπη αυτοκτονία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!...

Απετράπη αυτοκτονία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΑκόμη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες. Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης, η Δίωξη ενημερώθηκε μέσω του «Cyber Alert» ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
 Ακολούθησε στοχευμένη και ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του εν λόγω ατόμου. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του.
 Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
 Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: • τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88 • στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr • μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου