Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φυλακές τύπου Γ'. Λίγο μετά τις 20.00, οι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια και εν συνεχεία δεκάδες από αυτούς συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο.
 Κατά τη διάρκεια της πορείας, νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Σόλωνος και σε δύο αυτοκίνηταΚατά τη διάρκεια της πορείας, νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Σόλωνος και σε δύο αυτοκίνητα: ένα πολυτελές (mercedes) που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη και σε ένα δεύτερο στην οδό Τζωρτζ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν μεγάλες φθορές, πιθανόν με βαριοπούλα ενώ στην οδό Στουρνάρη κάηκαν κάδοι απορριμάτων και φωτεινοί σηματοδότες. Άλλες ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τρόλεϊ στην οδό Πατησίων στο ύψος της Τοσίτσα, πετώντας πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στήνωντας αυτοσχέδια οδοφράγματα. Αργότερα τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεαροί μπλήκαν στο κτήριο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και γκρέμισαν ένα κομμάτι της σκαλωσιάς που είχε στηθεί για την αποκατάσταση του τοίχου από το γκράφιτι. Νωρίτερα, η τροχαία απέκλεισε την οδό Σόλωνος:
Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς από το εσωτερικό της Νομικής Σχολής οι καταληψίες εκτόξευαν στον δρόμο διάφορα αντικείμενα. Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτήριο της Νομικής Σχολής τελεί υπό κατάληψη, από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου