Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. Τρόμος στον αέρα για επιβάτες της Aegean!.......

Τον τρόμο στα 35.000 πόδια έζησαν οι επιβάτες της πτήσης Α3 829 της Aegean Airlines που απογειώθηκε από τη Ζυρίχη με προορισμό την Αθήνα... Η πτήση απογειώθηκε από τη Ζυρίχη στις 10:58 και προσγειώθηκε στην Αθήνα τις 14:37. Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το φαγητό και ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από το Σπλιτ της Κροατίας, σε ύψος 35.000 ποδιών, προκλήθηκαν αναταράξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το αεροπλάνο υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό και χωρίς προειδοποίηση. Ο τρόμος διήρκεσε 5-7 δευτερόλεπτα. Από τις έντονες αναταράξεις τραυματίστηκαν ελαφρά δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός στο πόδι και στο χέρι.
 Στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα. Αφού παρέχθησαν οι πρώτες βοήθειες στους επιβάτες και στο μέλος πληρώματος καμπίνας, με συνοδεία προσωπικού της Aegean οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο έλεγχο. Ο κυβερνήτης άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν από τα 37.000 στα 35.000 πόδια λόγω ελαφρών αναταράξεων και σε εκείνο το ύψος, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενοι στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων, αναφέρει η εταιρία.
 Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα χωρίς προβλήματα και ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου