Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015...

Οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015Το Trip Advisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015, όπως τις ανέδειξαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού ιστοτόπου μετά από ψηφοφορία.
 1. Ελαφονήσι – Κρήτη Το Ελαφονήσι είναι η παραλία «κόσμημα» της νοτιοδυτική Κρήτη που λατρεύουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ροζ, σε αρκετά σημεία, άμμο της. Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού. Για να την προσεγγίσετε πρέπει να περπατήσετε 200 μέτρα της λιμνοθάλασσας που μεσολαβεί. Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά να κόψετε φυτά ή να πάρετε ακόμη και ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας.
 2. Εγκρεμνοί – Λευκάδα Η παραλία Εγκρεμνοί έχει απαράμιλλη ομορφιά, καθώς συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά με τη φύση. Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την αμμώδη παραλία είτε κατεβαίνοντας τα 338 σκαλοπάτια είτε με κάποιο από τα σκάφη που καθημερινά φθάνουν στην παραλία. Έχει έκταση περίπου 2 χλμ. και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.
 3. Μπάλος – Κρήτη Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται απο εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια. Πιο πέρα από τα βράχια που οριοθετούν τη λιμνοθάλασσα, τα νερά είναι πιο βαθιά και πιο κρύα, ιδανικά για μάσκα. Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή βρίσκει καταφύγιο η προστατευόμενη μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta caretta.
 4. Άγιος Παύλος – Λίνδος Ρόδος Ο Άγιος Παύλος είναι ένας μικρός, κλειστός κολπίσκος με δύο μικρές παραλίες. Οι παραδόσεις θέλουν τον Άγιο Παύλο να έχει διδάξει το Χριστιανισμό στην περιοχή το έτος 43 μ.Χ. Οι παραλίες είναι στρωμένες με βότσαλα, ενώ τα βραχάκια γεμίζουν λουόμενους τα καλοκαίρια που κάνουν τις βουτιές τους. Ακριβώς από πάνω μπορείτε να δείτε την περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου.
 5. Ναυάγιο – Ζάκυνθος Η παραλία Ναυάγιο, χρωστάει το όνομά της στο εμπορικό πλοίο «Παναγιώτης» που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της και ξεβράστηκε στην παραλία της. Το κουφάρι του βρίσκεται εκεί ακόμη και σήμερα. Ανάμεσα στους πανύψηλους επιβλητικούς λευκούς βράχους βρίσκεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας. Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καΐκι.
 6. Σαρακήνικο – Μήλος Πρόκειται για μια παραλία που συνθέτει ένα σεληνιακό μοναδικό τοπίο. Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο.
 7. Μύρτος – Κεφαλονιά Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την Κεφαλονιά. Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Το μαγικό χρώμα της παραλίας θα σας συνεπάρει.
 8. Παλαιοκαστρίτσα – Κέρκυρα Η Παλαιοκαστρίτσα είναι μια από τις διασημότερες περιοχές της Κέρκυρας για την ομορφιά των νερών της και για τους βραχώδεις κολπίσκους. Περιλαμβάνει 6 μικρούς κόλπους και παραλίες. Το νερό σε αυτήν την περιοχή είναι κρύο επειδή κατεβαίνει πιο γρήγορα και επειδή υπάρχουν κρύα ρεύματα.
 9. Άντονι Κουίν - Ρόδος «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» γυρίστηκαν στην συγκεκριμένη παραλία το 1961.Ο Άντονι Κουίν μαγεύτηκε από αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο. Η παραλία κέρδισε το όνομά του Άντονι Κουίν, όχι μόνο επειδή στη ταινία πρωταγωνίστησε ο διάσημος ηθοποιός, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Anthony Quinn ήθελε να την αγοράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Το βαθύ πράσινο χρώμα των νερών οφείλεται στην πράσινη βλάστηση που περιβάλλει την παραλία. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ρόδου.
 10. Άγιος Προκόπιος – Νάξος Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η λευκή άμμος και η καθαρότητα της θάλασσας. Έχει μήκος 2 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου