Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ο Καμμένος δεν άφησε τον Ζουράρι να σηκωθεί στον πολιτικό όρκο!!

kammenos_orkomosia_533_355Πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου οι βουλευτές που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο ήταν περισσότεροι από εκείνους που ορκίστηκαν με θρησκευτικό. Ήταν στην ευχέρεια του κάθε βουλευτή ο τρόπος με τον οποίο επιθυμούσε να ορκιστεί. Συγκεκριμένα όλων των βουλευτών πέρα από εκείνους που ανήκουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.
 Εκεί αποφάσιζε ο Πρόεδρος τους -ο οποίος διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος- τον τρόπο με τον οποίο θα ορκίζονταν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. kammenos_orkomosia_533_355 Στα έδρανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε κάτι που προκάλεσε αίσθηση. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Κώστας Ζουράρις προσπάθησε δύο φορές να σηκωθεί από το έδρανό του για να δώσει και πολιτικό όρκο, αλλά και τις δύο φορές ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μαζί με τη Μαρία Κόλια Τσαρουχά του συνέστησαν να καθίσει, κάτι που έκανε! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ 15 από αυτούς, ανάμεσα τους οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Μάρδας, ορκίστηκαν και στο Ευαγγέλιο.
 Πολιτικό όρκο έδωσαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Ποταμιού μαζί με τους περίπου μισούς βουλευτές του. Οι βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑνΕλ μαζί με ορισμένους βουλευτές από το Ποτάμι, έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Επίσης, οι δύο από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ορκίστηκε στο Κοράνι. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης, Γιάννης Τσιρώνης και Ράνια Αντωνοπούλου ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που έκαναν τον σταυρό τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού από την Ιερά Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου