Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην ΑττικήΝέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, σοβαρή μεταβολή του καιρού περιμένουμε από το βράδυ της Κυριακής (08/02/2015) μέχρι την Πέμπτη (12/02/2015), καθώς πολικές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να «κατηφορίσουν» στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές, καταιγίδες στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αρχικά της βόρειας Ελλάδας και αργότερα και σε πεδινές περιοχές ολόκληρης της χώρας. Μάλιστα, όπως προβλέπει ο κ. Αρνιακός,
ΕΜΥ περιμένουμε στην Αττική από την Τρίτη (10/02/2015) και μετά όχι μόνο σε ορεινούς όγκους αλλά και σε ημιορεινές και ενδεχομένως πεδινές περιοχές, με έμφαση κυρίως στα δυτικά και ανατολικά τμήματά της. Οι θυελλώδεις βοριάδες θα φθάσουν στο Αιγαίο στα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και θα φθάσει στην Αθήνα ακόμα και σε μονοψήφιες τιμές. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη (11/02/2015) και την Πέμπτη (12/02/2015), ενώ την Παρασκευή (12/02/2015) καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση. Ωστόσο, από την Κυριακή (15/02/2015) φαίνεται ότι νέα βαρυχειμωνιά θα μας επηρεάσει για μερικές ημέρες ακόμα. Αίθριος ο καιρός σήμερα-Σκόνη από την Αφρική Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη (05/02/2015) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ λίγες βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) σήμερα: Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος.
 Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Γενικά αίθριος. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μέχρι 21 βαθμούς. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου