Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ. ΕΕΑ: Στη σωστή κατεύθυνση οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης...

ΕΕΑ: Στη σωστή κατεύθυνση οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησηςΣτη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ), Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς φαίνεται η πρόθεσή του να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα που κρατούν σε ένα υφεσιακό σπιράλ την ελληνική οικονομία.
 «Αυτό που θέλουμε όμως να επισημάνουμε ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είναι ότι οποιαδήποτε δράση και αν υιοθετηθεί, αν δεν συνδυαστεί με αναπτυξιακές πολιτικές τότε απλώς μπορεί να ανακουφίσει για λίγο τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού, χωρίς όμως να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία για να πραγματοποιήσει την οριστική έξοδο από την κρίση και την ύφεση.
 Το κυβερνητικό επιτελείο οφείλει να στοχεύσει μακροπρόθεσμα και να μην αρκεστεί μόνο σε μέτρα "ασπιρίνες". Το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και μαζί με αυτήν ο κρίσιμος τομέας της απασχόλησης. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν στην οικονομία» σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου