Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ευαγγελος Βενιζελος. Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος.

Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος.Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: Μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά-σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο. Γίνεται η στροφή.
Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος. Βέβαια προεκλογικά άλλα είπαμε στους Έλληνες πολίτες. Εμείς είπαμε την αλήθεια με κόστος, κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα. Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.
 Έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν. Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Και χαίρομαι γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
 Σχετικά με τη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο; Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καλύφθηκε σήμερα η μικρή σε ύψος, έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Βέβαια καλύφθηκε με τη συμμετοχή μόνον των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, όχι ξένων. Καλύφθηκε με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης του Δεκεμβρίου.
 Και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Και καλύφθηκε επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε πρόγραμμα, λόγω της παράτασης μέχρι 28 Φεβρουαρίου του 2015. Ας το λάβουμε αυτό υπόψη, γιατί δεν πρέπει να διαταράξουμε το κεκτημένο στο οποίο φτάσαμε με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου