Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ.Η προκήρυξη της "ΟΛΑ"....ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της ένοπλης επίθεσης εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου δημοσιοποιεί σήμερα το zougla.gr. Νωρίτερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, δέχτηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος ανέφερε ότι στικάκι έχει τοποθετηθεί σε πλαστική πράσινη σακούλα πίσω από ΚΑΦΑΟ επί της οδού Μπενάκη και Σμολένσκυ στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για το χτύπημα αναλαμβάνει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ξεκινώντας το κείμενο με στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από τον «Επιτάφιο».
 «Οι τελευταίοι στίχοι από τον "Επιτάφιο" του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στέλνονται μαζί με τις σφαίρες μας στην ισραηλινή πρεσβεία, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό. Οι στίχοι αυτοί, βγαλμένοι από τους αγώνες του πολύπαθου ελληνικού λαού, αποτελούν μια διαχρονική παγκόσμια κληρονομιά, γι αυτό, ακόμα και σήμερα έχουν τη δυνατότητα να αφηγούνται τις εικόνες που καταφθάνουν από την μαρτυρική Παλαιστίνη. Ο ‘’Επιτάφιος’’, μας υπενθυμίζει το αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός διεκδικώντας την ελευθερία του, μας υπενθυμίζει την υποχρέωση να μην λησμονούμε όσους λαούς χύνουν σήμερα το δικό τους αίμα» σημειώνεται στην αρχή του κειμένου.
 Όσον αφορά στο χτύπημα στην πρεσβεία, οι συντάκτες τονίζουν ότι «η επίθεση εκπλήρωσε ένα τμήμα του χρέους μας απέναντι στο παλαιστινιακό λαό, που επιζητά τη διεθνιστική στήριξη στον ηρωικό αγώνα του. Αναμφίβολα αυτή η επίθεση, αποτέλεσε μια αντικειμενική δικαιοπραξία αφού στο στόχαστρο μπήκε ίσως η μεγαλύτερη δολοφονική μηχανή του πλανήτη. Όμως, ταυτόχρονα στο στόχαστρο μπήκε και η απάθεια, αφού, εδώ και περίπου έναν αιώνα διαπράττεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού μπροστά στα μάτια των δυτικών-δημοκρατικών κρατών. Η επαίσχυντη συναίνεση του δυτικού κόσμου στο έγκλημα κατά των παλαιστινίων αποτελεί και το τέλος κάθε επίφασης περί μεγαλείου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου