Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Εκατομμυριούχος γιαγιά με 9 εκατ. αδήλωτες καταθέσεις!!...

Οργασμός ελέγχων για τον εντοπισμό φοροφυγάδων επικρατεί τούτες τις ημέρες στην οδό Πειραιώς, με τον νέο υπουργό Επικρατείας
 Π. Νικολούδη (ή υπουργό-υπερ-ελεγκτή, αν το προτιμάτε) να ανοίγει φακέλους, λίστες, εμβάσματα και να δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς υπόπτων είτε για αδήλωτες καταθέσεις, όπως μίας εκατομμυριούχου γιαγιάς είτε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε η συγχώνευση σε μια ενιαία λίστα κάθε είδους λίστας (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων εξωτερικού, καθώς και της περίφημης λίστας Νικολούδη), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, με στόχο τον εντοπισμό προσώπων που περιλαμβάνονται σε πολλές λίστες.
 Το δεύτερο σημαντικό μέτρο που έχει ληφθεί είναι η δημιουργία «φύλλου ελέγχου» από το ΣΔΟΕ ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις είσπραξης από τυχόν προσφυγές των ελεγχομένων σε εφορίες ή σε φορολογικά δικαστήρια.
 Θα εκδίδεται, δηλαδή, ένα «φύλλο ελέγχου» για κάθε παραβάτη με πλήρη στοιχεία έπειτα από ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων που κάνουν το ΣΔΟΕ και οικονομικοί εισαγγελείς. Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέδωσαν και δεσμεύθηκαν 54 τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία υπόπτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ανάμεσά τους επιχειρηματίες, συνταξιούχοι αλλά και… άνεργοι). Εντοπίστηκε μια γιαγιά ετών 88 που είχε καταθέσεις 9 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχει δηλώσει. Ούτε η ίδια μπορούσε να θυμηθεί πού τα βρήκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου