Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. ΑirAsia: Δεν είχε άδεια αεροδιαδρόμου το αεροσκάφος!!...

Το αεροπλάνο της AirAsia που κατέπεσε την Κυριακή στη θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες δεν είχε πάρει άδεια για τον αεροδιάδρομο που χρησιμοποίησε την ημέρα εκείνη ο πιλότος του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας. Το Airbus Α320-200, που πραγματοποιούσε την πτήση QZ8501 από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη, χρησιμοποίησε έναν αεροδιάδρομο σε μια διαφορετική χρονοθυρίδα για την οποία η αεροπορική εταιρεία δεν διέθετε άδεια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής αερομεταφορών της Ινδονησίας Ντζίκο Μουρτζατμόντζο.
 «Παραβίασε την άδεια πτήσης που του είχε δοθεί, τη χρονοθυρίδα (slot) που του είχε δοθεί και αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση για τον εντοπισμό δύο «μεγάλων τμημάτων» του αεροσκάφους περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή όπου διεξάγονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης. Το Airbus συνετρίβη στη θάλασσα όταν έπεσε σε κακοκαιρία την ώρα που πετούσε σε έναν αεροδιάδρομο που χρησιμοποιείται συχνά. Ο πιλότος είχε ζητήσει να πάρει ύψος για να αποφύγει μια απειλητική καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης αεροπορικής κίνησης.
 Στο μεταξύ οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia εντόπισαν «δύο μεγάλα αντικείμενα» στη θάλασσα της Ιάβας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο. Τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν βρίσκονται σε βάθος 30 μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας και η υπηρεσία προσπαθεί να λάβει εικόνες από αυτά με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων υποβρύχιων οχημάτων, είπε ο Σοελίστιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 Αεροπλάνα χτενίζουν τη θάλασσα και τις ακτές του Βόρνεο σήμερα αναζητώντας συντρίμμια, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν το παράθυρο της καλοκαιρίας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και η θαλασσοταραχή έχουν δυσχεράνει μέχρι στγμής τις προσπάθειες εντοπισμού του Airbus και των μαύρων κουτιών του. Αξιωματούχος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 30 πτώματα, κάποια από τα οποία ήταν ακόμη δεμένα με τις ζώνες τους, καθώς και κάποια κομμάτια του αεροπλάνου στην περιοχή αναζήτησης στο βόρειο τμήμα της θάλασσας της Ιάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου