Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ. ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ.Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Έντονα καιρικά φαινόμενα, σφοδροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο!...

Ετοιμαστείτε: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας!  Έντονα καιρικά φαινόμενα, σφοδροί άνεμοι και τσουχτερό κρύοΆκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο που από τη Δευτέρα και έπειτα θα είναι ακόμα πιο έντονο, καθώς αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, και αργότερα στα νότια και δυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.
 Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
 Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους, και χιόνια στο Τρόοδος. Τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να είναι έντονα. Την Τρίτη, χιονόπτωση αναμένεται να σημειωθεί και σε άλλες ορεινές και προς το βράδυ και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη αναμένεται πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου