Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Μουσική: Αφιέρωμα στον ποιητή Μίκη Θεοδωράκη!....

Ο διάσημος συνθέτης, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του στιχουργού, σε μία μουσική παράσταση στον Ιανό. Παιδικά τραγούδια, αλλά και «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» και το «Αρχιπέλαγος» και η «Μαγική πόλη». Τραγούδια για το ΠΑΜ, του Αγώνα, για τον Αλέκο Παναγούλη… Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση.
Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όμως είναι εξίσου αλήθεια ότι εντός αυτής της δύσκολης διαλεκτικής μέλους και λόγου, και η ποίηση “υπηρετεί” τη μουσική του. Πράγμα απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ’ ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.
 Το καινοτόμο αποτέλεσμα του Θεοδωράκη όχι μόνο ως συνθέτη, αλλά κυρίως ως ποιητή παρουσιάζει τώρα η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης σε μια συναυλία όπου όλα τα τραγούδια έχουν τη στιχουργική υπογραφή του κορυφαίου δημιουργού. Ερμηνεύουν: Καλλιόπη Βέττα, Μπέττυ Χαρλαύτη, Ζαχαρίας Καρούνης και Δώρος Δημοσθένους. Info 30 Ιανουαρίου 2015 Ιανός (Σταδίου 24). Ώρα: 21.30. Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου