Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η αόρατη Αγγελική βοηθός του Ξηρού με το καθαρό μητρώο!...

Η αόρατη Αγγελική  βοηθός του Ξηρού με το καθαρό μητρώοΑνθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της "αόρατης" βοηθού του Χριστόδουλου Ξηρού της 22χρονης Αγγελικής από το Αίγιο. Η νεαρή κοπέλα που εδώ και ένα χρόνο έχει στρατολογηθεί από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ήταν το άτομο που τους τελευταίους έμεινε στο πλευρό του Ξηρού και του παρείχε κάθε βοήθεια όσο αυτός προσπαθούσε να παραμείνει ασύλληπτος και να αποκτήσει τα όπλα και τα εκρηκτικά. Η 22χρονης σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία είχε δώσει πάρα πολλές φορές το πάρων στα δικαστήρια των φυλάκων Κορυδαλλού όπου δικάζονταν μελή των «Πυρήνων». Στα δικαστήρια έφτανε κυρίως με το αυτοκίνητο της, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο ΙΧ, μαζί με αρκετούς υποστηρικτές των «Πυρήνων».
 Ενώ αρκετές φορές είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί στην περιοχή των Εξαρχείων και στα Νότια προάστια. Στη γιάφκα στο Λουτράκι όπως και σε αυτή στην Ανάβυσσο βρέθηκαν σημειώσεις αρκετές από αυτές σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική ήταν σχεδιασμένες από την ίδια την καταζητούμενη κάτι που την εντάσσει στον σκληρό πυρήνα του Ξηρού που ήξερε όλες τις ενέργειες που θα γίνονταν κατά το χτύπημα στις φύλακες Κορυδαλλού με σκοπό την απελευθέρωση των «Πυρήνων».
 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως βρέθηκε στο Λουτράκι ένα κωδικοποιημένο γράμμα που είχε παραλήπτη μέλος των Πυρήνων στον Κορυδαλλό και τον ενημέρωνε για όλες τις ενέργειες του Ξηρού και της ομάδας του. Νέα γιάφκα ή κρησφύγετο Ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πως έχουν βρει όλο τον οπλισμό του Χριστόδουλου Ξηρού χωρίς βέβαια να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλη γιάφκα της οργάνωσης. Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τις αρχές είναι να υπάρχει ένα διαμέρισμα κρησφύγετο στο κέντρο της Αθηνάς όπου συναντιόταν η ομάδα και έκανε την προπαρασκευή του χτυπήματος.
 Πως έμπαινε στον Κορυδαλλό η Αγγελική Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το γεγονός ότι η Αγγελική κατάφερνε να επισκέπτεται συχνά τα μέλη των «Πυρήνων» στις φυλακές Κορυδαλλού και να ανταλλάσσει μεταξύ τους πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο χτύπημα. Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα, για να έχει κάποιος δικαίωμα να επισκεφτεί κρατούμενο φυλακών θα πρέπει να είναι συγγενής πρώτου ή δεύτερου βαθμού ή να έχει συνάψει επίσημη σχέση μαζί του. Σε αυτή την περίπτωση το πράσινο φως για το επισκεπτήριο δίνει το συμβούλιο των φυλακών
 Από τον έλεγχο που έχουν κάνει στην αστυνομία δεν έχει διαπιστωθεί ότι η Αγγελική είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με κάποιο μέλος των Πυρήνων. Από πού έπαιρναν τα εκρηκτικά Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία ο Ξηρός και η ομάδα του προμηθεύονταν τα εκρηκτικά και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την κατασκευή των βομβών από κατάστημα της Αθήνας. Το συγκεκριμένο μαγαζί αναζητείται από τις αρχές για να διαπιστώσουν εάν έχουν αγοραστεί επιπλέον εκρηκτικά από την ομάδα του Ξηρού. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα όφειλε να ενημερώσει την αστυνομία για την αγορά των εκρηκτικών κάτι που δεν έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου