Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΚΛΗΜΑ. Κουμανταρέας-Στεφάν: Η σχέση, το βγαλμένο φρύδι και το Πεδίον του Άρεως!...

Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει οι αστυνομικοί τη συντροφική φιλική σχέση του Μένη Κουμανταρέα και του δολοφόνου του, Στεφάν με τα βγαλμένα φρύδια. Τρεις ώρες κατέθετε στον 3ο τακτικό ανακριτή ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, Στεφάν Ματασαρεάνου, αλλά άκρη δεν βγήκε. Κάτι δεν κολλάει στην ιστορία του και οι αστυνομικοί διερευνούν την πραγματική σχέση μεταξύ Κουμανταρέα – Στεφάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε σε αφαίρεση ζωής και κινητών πραγμάτων.
 «Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό», φέρεται να ειπε στην απολογία του ο Στεφάν, εξηγώντας πως ο Μένης Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας. Για το επίμαχο βράδυ, φέρεται να υποστήριξε πως ειχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του στο σπιτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Κατα τις ίδιες πηγες δέχεται ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά ότι δεν γνώριζε αν ο Μενης Κουμανταρέας είχε χρήματα, ούτε φυσικά οτι υπήρχαν μετρητά από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά. Ο Στεφάν μετά τη δολοφονία ΚουμανταρέαΕν τω μεταξύ, φωτογραφίες του 25χρονου Στεφάν Μ., του συλληφθέντα για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας.
 Ο 25χρονος Στεφάν είχε δημοσιεύσει προσωπικές του φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ημέρες των εορτών, στις οποίες πόζαρε μπροστά από χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο νεαρός με τα βγαλμένα φρύδια, μετά τον φόνο, φαίνεται πως επέλεξε να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών αρχών. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι ο Στεφάν έβγαινε συχνά βόλτα στο Πεδίον του Άρεος, όπου αναζητούσε παρέα. Ο Στεφάν γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα από τα 19 του χρόνια, ήξερε και την σύζυγο του και οπως εξήγησε «τον λάτρευε και είχαν σχέση εμπιστοσύνης». Κατά διαστήματα, μάλιστα ανεφερε ότι βοηθούσε το ζεύγος Κουμανταρέα σε διάφορες εργασίες, όπως μετακόμισεις και επισκευές. Ο ίδιος ο Μένης Κουμανταρέας έτρεφε θερμά αισθήματα για τον Στεφάν, αφού στο τελευταίο συγγραφικό του έργο, τον «Θησαυρό του Χρόνου», γράφει για αυτόν. Κεντρικός ήρωας του έργου του είναι ο «Λούνα», που φαίνεται να είναι ο Στεφάν.
 Οι αστυνομικοί διάβασαν το προφητικό βιβλίο του συγγραφέα και εστίασαν τις έρευνές τους στο σπίτι της Κηφισιάς, που ο ίδιος πούλησε μετά τον θάνατο της γυναίκας του, την συντροφική φιλική τους σχέση, αλλά και τα «ξεπορτίσματα» σε underground μέρη, όπως έγραφε. Βγαίνοντας απο το γραφείο του ανακριτη o Στεφάν ειπε χαρακτηριστικά «ειμαι αθώος. Δεν εχω κανει τιποτα. Τον αγαπούσα αυτόν τον ανθρωπο». Νωρίτερα, την ώρα που έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων φώναξε προς τους δημοσιογράφους «δεν έκανα τίποτα». Στο μεταξυ, προθεσμια για να απολογηθεί τη δευτερα πήρε ο Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊτάν που καταζητείτο ως συνεργός στη δολοφονια Κουμανταρεα και παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Παναγιώτη Μπαλακτάρη. Ο Κοσμίν Γκαϊτάν απο την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως δεν είναι εκείνος ο φονιάς του συγγραφέα και παραδέχτηκε μόνο οτι συνόδευεσε τον Στεφάν στο διαμέρισμα της Κυψέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου