Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Παντζαροσαλάτα με πατάτες και καρότα!...

Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό παντζάρια 1 κιλό καρότα 1 κιλό πατάτες 2 μεγάλα αγγούρια τουρσί , κομμένα σε κύβους 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 225 γραμμάρια στραγγισμένο αρακά σε κονσέρβα ή βρασμένο κατεψυγμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά) 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Εκτέλεση: Ρίχνετε τα παντζάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τις φλούδες από τα παντζάρια, τα καρότα και πατάτες και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μαζί με τα τουρσιά, κρεμμύδια, αρακά στραγγισμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου