Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ραγδαίες οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς!....

1Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Επί της ουσίας το πολιτικό προσωπικό της χώρας τελεί εν αναμονή των πρώτων δημοσκοπήσεων που θα δείχνουν την απήχηση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών», του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.
 Η εκτίμηση πολλών εντός της ΝΔ είναι ότι το νέο κόμμα μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑστερώντας δημοσκοπικά από την Κουμουνδούρου ένα ποσοστό ακόμη και κοντά στο 2%. Ωστόσο, η εκλογική τακτική του Αντώνη Σαμαρά και της Συγγρού δεν αλλάζει σε σχέση με εκείνη των εκλογών του 2012, προτάσσοντας τη σταθερότητα και το δίλημμα, έστω με κάποιες παραλλαγές, «ευρώ ή δραχμή», κάτι που αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Λάρισας.
Ο στόχος, για τους επιτελείς της Συγγρού είναι μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων της ΝΔ που ακόμη και σήμερα πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα δημοσκοπικά ευρύματα. Την ίδια ώρα στο διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ όπου και θα αποφασισθεί η εκλογική τακτική του κόμματος μετά το ναυάγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φ. Κουβέλης αναμένεται να δεχθεί σφοδρή κριτική απ’ όλες τις πλευρές, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να «περάσει» αυτόνομα το κατώφλι του 3%. Ωστόσο κορυφαία στελέχη του κόμματος σημειώνουν στο naftenporiki.gr ότι δεν «γίνεται να μην κατέβει η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές ακόμη κι αν βρεθεί εκτός Βουλής.
 Τα ίδια στελέχη εμφανίζονται σίγουρα ότι δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις «ακόμη κι αν κάποιοι επιλέξουν να βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων» και πολύ περισσότερο δεν θα βρεθούν ορισμένοι στα ψηφοδέλτία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, πολλά στελέχη επικρίνουν τον κ. Κουβέλη για την τακτική του τους προηγούμενους μήνες θεωρώντας ότι «παζαρεύοντας» το πολιτικό του μέλλον «έγινε παιχνίδι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα». Για τα στελέχη αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ «κράτησε ζεστή» τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ μέχρι την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και μετά «έκλεισε το μάτι στη μειοψηφία στο εσωτερικό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου