Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ....Με χιόνια και βροχές ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!...ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ.

Δεύτερο κύμα βαρυχειμωνιάς αναμένεται να «σαρώσει» από σήμερα τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και της Κρήτης.
 Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
 Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ώρες θα είναι το εξής:
 1. Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη (06-01-2015), ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
 2. Στην Αττική σήμερα Δευτέρα (05-01-2015), θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα), αύριο Τρίτη (06-01-2015) θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.
 3. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου). Τσουχτερό κρύο - Σε επιφυλακή οι αρχές Σε επιφυλακή βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τα επόμενα 24ωρα.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Στο μεταξύ, βάσει της πρόγνωσης των μετεωρολόγων, το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές θα δείξει αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές σε όλη τη χώρα, καθώς βάσει της πρόγνωσης των μετεωρολόγων καθώς το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές θα δείξει υπό το μηδένΗ θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
 Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι, φτάνοντας τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι από το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση μέσα στην ημέρα και θα φτάσει στο κέντρο τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στον νότιο Ευβοϊκό, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου