Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στο ίδρυμα η 16χρονη!!....

16chroniΑρνητική για την οικογένεια η γνωμάτευση της επιτροπής.Στα δικαστήρια θα διεκδικήσουν την επιστροφή της κόρης τους οι γονείς. Αρνητική τροπή για την οικογένεια της 16χρονης από το Αγρίνιο πήρε η υπόθεση της κόρης τους που φιλοξενείται σε ίδρυμα στο Παλαιό Φάληρο. Η νεαρή κοπέλα όπως είχε γράψει η «Σ» στο φύλλο της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, απομακρύνθηκε από την οικογένειά της έπειτα από καταγγελία συγγενικού της προσώπου (α΄ βαθμού) για υπαιτιότητα των γονιών της στην απώλεια βάρους της και φιλοξενείται στο εν λόγω ίδρυμα ακολουθώντας θεραπεία. Πριν από δύο περίπου εβδομάδες και έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα Αγρινίου, που ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επέστρεφε η κοπέλα στην οικογένειά της πριν την ενηλικίωσή της, επιτροπή επισκέφθηκε και εξέτασε το οικογενειακό περιβάλλον της 16χρονης.
Δυστυχώς όμως για τους γονείς, η τελική απόφαση του εισαγγελέα που εκδόθηκε στην οικογένεια χθες βάσει της γνωμάτευσης της επιτροπής, ήταν πως η νεαρή θα πρέπει να παραμείνει στο ίδρυμα, αφού λόγω της έλλειψης επαρκούς εισοδήματος των γονιών η κοπέλα δεν θα μπορούσε να τρέφεται όσο χρειάζεται αν επέστρεφε σπίτι της. Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την έκδοση της αρνητικής για την οικογένεια τελικής απόφασης του Εισαγγελέα για την υπόθεση της κόρης τους, οι γονείς της την επισκέφθηκαν στο ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται στο Παλαιό Φάληρο για πρώτη φορά έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η μητέρα που είχε να δει το κορίτσι για δύο περίπου μήνες και ο πατέρας που είχε να την δει οκτώ ολόκληρους μήνες (!) έβλεπαν για πρώτη φορά την κόρη τους μετά από καιρό και όπως είναι λογικό ήλπιζαν πως θα επέστρεφε σύντομα κοντά τους, περιμένοντας τη γνωμάτευση της εξεταστικής επιτροπής και την τελική απόφαση του Εισαγγελέα που ήταν τελικά αρνητική. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο δίμηνο η 16χρονη είχε αποκλειστεί εντελώς από οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς της, καθώς ακόμη και αν όπως υποστηρίζει η διευθύντρια του ιδρύματος δεν απαγορεύτηκε ποτέ σε αυτούς να την επισκέπτονται, αυτό δεν ήταν εύκολο λόγω της απόστασης και της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς της.
Το μόνο που απέμενε ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία όμως απαγορεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από το ίδρυμα, καθώς σύμφωνα με την διευθύντρια επηρέαζε αρνητικά την ψυχολογία της 16χρονης. Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι γονείς θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την επιστροφή της 16χρονης κόρης τους στο σπίτι, θα ήταν μέσω των δικαστηρίων. Κάτι τέτοιο όμως θα απαιτούσε αρκετό χρόνο μέχρι να βγει μία τελική δικαστική απόφαση, εκτός φυσικά από χρήματα.
 Έτσι με δεδομένη την αρνητική απόφαση του Εισαγγελέα οι γονείς είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν ένα οικόπεδο που έχουν στην κατοχή τους ή να το μεταβιβάσουν σε δικηγόρο, αν δεν βρεθεί αγοραστής, έτσι ώστε να κυνηγήσουν δικαστικά την υπόθεση και να επιστρέψει η κόρη τους στο σπίτι. Διαφορετικά, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να περιμένουν μέχρι την ενηλικίωση της κόρης τους, ώστε να κινήσει η ίδια τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να γυρίσει σε αυτούς, αν το επιθυμεί μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου