Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Επιστολή-βόμβα του Ν. Ρωμανού-Σκέφτονται να τον μεταφέρουν στην εντατική (συνεχής ενημέρωση) ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

RWMANOS_533_355_533_355Ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα από το κελί του ο Νίκος Ρωμανός ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα είπε ότι ο Ρωμανός παίρνει υγρή τροφή και δήλωσε ότι επικοινωνεί συνεχώς με το Νοσοκομείο και τους γιατρούς του. Απέδωσε την απόρριψη του αιτήματός του στο γεγονός ότι είναι υπόδικος.
 Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έκτακτη συνέντευξή του το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται, ήδη, νέο νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι υπόδικοι και οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να σπουδάζουν μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα. Διευκρίνισε ότι το τριμελές συμβούλιο που απέρριψε το αίτημα του Ν. Ρωμανού να λαμβάνει άδειες προκειμένου να σπουδάζει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, καθώς ήταν δέσμιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Ακόμα ο κ. Αθανασίου, διευκρίνισε ότι αναζητεί τους γονείς του Ν. Ρωμανού για να τους παράσχει διευκρινίσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί του. Επιδείνωση παρουσίασε από χθες το βράδυ η υγεία του Νίκου Ρωμανού, που από τις 10 Νοεμβρίου κάνει απεργία πείνας, ζητώντας να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια.
Ο συνήγορός του κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως σκέφτονται να τον μεταφέρουν πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο κ. Ραγκούσης μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha, σχολιάζοντας την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Ρωμανός αμετάθετα θα παραμείνει στην απεργία πείνας απέναντι στην αδιαλλαξία της πολιτείας». Ο Ν. Ρωμανός με επιστολή του μέσα από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται απαντάει στην εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του για εκπαιδευτική άδεια. Στην επιστολή που έχει τον εύγλωτο τίτλο «Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες» υπογραμμίζει ότι η ικανοποίηση του αιτήματος του αποτελεί την αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ως ηθικό αυτουργό σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Μάλιστα κατηγορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης πως μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο έδωσε ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος του για άδεια. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι είναι προς τιμή των γιατρών που πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν το κρατικό έγκλημα της αναγκαστικής σύτισής του.
΄ Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Ρωμανού έχει ως εξής
«Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες» Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας. Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.
 Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή. Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση». Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους. Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας.
 Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει. Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω. Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με
 ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
 Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους. Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα. Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα. Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ! ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ! 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.
 ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού. Νίκος Ρωμανός» Παρά τη γενική κατακραυγή για την παράλογη και άκρως εκδικητική απόφαση οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών συνατάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν και εξέδωσαν απορριπτικό βούλευμα στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού ο οποίος ζητούσε να του χορηγούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες προκειμένου να εξέρχεται της φυλακής και να παρακολουθεί τις σπουδές του σε ΤΕΙ στο Αιγάλεω όπου και έχει εισαχθεί δίνοντας εξετάσεις.
 Πρόκειται για το 943/2014 βούλευμα του Συμβουλίου, στο οποίο προσέφυγε η πλευρά Ρωμανού μετά τις απορριπτικές αποφάσεις και του Συμβουλίου των Φυλακών. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο. Η απόφαση που εκδόθηκε την Τετάρτη, βρίσκει τον Νίκο Ρωμανό στην 23η ημέρα απεργίας πείνας και τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο. Μετά και από αυτή την εξέλιξη με παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου η κυβέρνηση προικειμένου να διασκεδάσει τι εντυπώσεις έκανε γνωστό ότι θα συντάξει τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως για τους κρατουμένους που τους απορρίπτεται η χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, με τη συνεργασία βέβαια του υπουργείου Παιδείας, αλλά κυρίως των ΑΕΙ στα οποία έχουν εισαχθεί. Η πρόταση αυτή είναι ένας προφανής εμπαιγμός στη νοημοσύνη και την απαίτηση των πολιτών. Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου