Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ. ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:ΔΕΙΤΕ αναλυτικά σε ποιες περιοχές της Ελλάδας!

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:ΔΕΙΤΕ αναλυτικά σε ποιες περιοχές της Ελλάδας!Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που για σήμερα Τετάρτη προβλέπει βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ στη δυτική και νότια Ελλάδα έντονη θα είναι η παρουσία της αφρικανικής σκόνης. Την Τρίτη η κακοκαιρία βύθισε στο σκοτάδι τη Θεσσαλονίκη και την Ήπειρο ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα.
 Σήμερα, Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς, στα νησιά και στα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει στα στους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Κρήτη τα θερμόμετρα θα δείξουν και πάλι μέχρι και 24 βαθμούς. Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία προβλέπονται δυνατές βροχοπτώσεις. Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα είναι έντονες. Στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, στην αρχή της ημέρας και ξανά από το απόγευμα.
 Στην Πελοπόννησο αναμένονται, το πρωί κατά τόπους νεφώσεις και λίγες βροχές και από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 20 βαθμούς. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, αρκετή σκόνη από την Αφρική και από το απόγευμα λασποβροχές με το θερμόμετρο στους 24 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες, αναμένονται βροχές από το μεσημέρι σποραδικές, οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα περισσότερα νησιά θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου.
 Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται βροχές και από το απόγευμα έντονες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βορειότερα ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, προβλέπονται, το πρωί λίγες τοπικές βροχές αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλία και στις Σποράδες τους 17 βαθμούς, ενώ στα νότια τμήματα θα φτάσει στους 19.
 Στην Αττική Στην Αττική προβλέπονται, αρχικά μόνο νεφώσεις και από νωρίς το απόγευμα συννεφιά και βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και δυνατές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με ένταση στο Θερμαϊκό 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου