Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Όσοι κοιμούνται λίγο και αργά τη νύχτα κάνουν πιο αρνητικές σκέψεις...

Όσοι κοιμούνται λίγο και αργά τη νύχτα κάνουν πιο αρνητικές σκέψειςΠολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα λόγω του άγχους και των αρνητικών σκέψεων. Οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι μια απλή και φθηνή λύση στο εν λόγω πρόβλημα είναι να κοιμούνται νωρίτερα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο και πιο αργά τη νύχτα έχουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις από εκείνους που τηρούν πιο τακτικές ώρες ύπνου. «Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή πάνε στο κρεβάτι αργά «πνίγονται» από επαναλαμβανόμενες σκέψεις δεν μπορούν να τις ελέγξουν.
 Τείνουν επίσης να ανησυχούν υπερβολικά για το μέλλον, να «σκαλίζουν» πάρα πολύ το παρελθόν και να βιώνουν ενοχλητικές σκέψεις, αντικατοπτρίζοντας τα συμπτώματα των ατόμων με άγχος και κατάθλιψη. Η τακτική έλλειψη ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να συνδεθεί με την ανάπτυξη του άγχους» υποστηρίζουν οι ειδικοί. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton μελέτησαν τις συνήθειες του ύπνου σε περίπου 100 νέους ενήλικες.
 Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με τις ώρες που έπεφταν για ύπνο και τις σκέψεις που έκαναν πριν κοιμηθούν. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν για μικρότερες χρονικές περιόδους συχνά βίωναν περισσότερες επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις από τους άλλους. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διαταραχή του ύπνου μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη του άγχους. «Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος μπορεί να είναι μια φθηνή και λύση για τους ανθρώπους που ενοχλούνται από τις αρνητικές σκέψεις» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Τζέικομπ Νότα.
 «Αν περαιτέρω ευρήματα υποστηρίξουν τη σχέση μεταξύ του χρονοδιαγράμματος του ύπνου και των επαναλαμβανόμενων αρνητικών σκέψεων , αυτό θα μπορούσε μια μέρα να οδηγήσει σε έναν νέο δρόμο για τη θεραπεία των ατόμων με ψυχικές διαταραχές» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου