Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. Πόλεμος στην Αθήνα: Επεισόδια, Εξάρχεια λόγω Γρηγορόπουλου. Εξελίξεις!.....

Διαβάστε ποια η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κέντρο μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια και στην Αθήνα για τον Γρηγορόπουλο. «Πεδίο μάχης» λίγο μετά τις 8 το βράδυ το κέντρο της Αθήνας, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια, όπου ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις «ανταλάσσουν» μολότοφ και κρότου λάμψης. Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων και στα στενά της περιοχής, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με ισχυρές δυνάμεις, που συνοδεύονται από τις αύρες, τα υδροφόρα οχήματα, που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση εστιών φωτιάς και εναντίον κουκουλοφόρων.
 Λίγο μετά τις 9, τα επεισόδια είχαν περιοριστεί γύρω από την πλατεία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν «περικυκλώσει» τους κουκουλοφόρους. Γύρω από το Πολυτεχνείο επίσης σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, με συνεχή χρήση χημικών και κρότου λάμψης και μολότοφ. Στις οδούς Στουρνάρη, πάνω από την Πατησίων και στην Σολωμού από κάτω, επιχείρησαν οι δύο αύρες της αστυνομίας, που δέχτηκαν βροχή από μολότοφ, ακόμα και από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών! Στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους κουκουλοφόροι επιδώθηκαν σε «μάχες» με τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι και την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ έκλεισε για ώρα και ο σταθμός του μετρό στην πλατεία. Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε 32 προσαγωγές.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Νικολαΐδης από το πρακτορείο «Φάσμα». Στις 8.15 το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένους, ενώ το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Μολότοφ κατά αστυνομικών Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.
 Οι περίπου επτά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν κατάστημα αλυσίδας ρούχων, έβγαλαν ενδύματα στο δρόμο και έβαλαν φωτιά. Λίγο μετά τις 7:30 η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να διαλυθούν. Στο ύψος της Βουκουρεστίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Στο σημείο η αστυνομία πραγματοποίησε μία προσαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου