Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ. Απο τον Δικηγορο ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ.....

Κάποιοι ισχυρίζονται, οτι άλλο η δημοκρατικη συμπαράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλο η προσπάθεια της δημοκρατικής προοδευτικής συμπαράταξης που γινεται σήμερα. Προφανώς και αυτο ειναι ορθό. Εξάλλου ειναι αλλες οι συνθήκες, άλλη η δυναμική του ΠΑΣΟΚ και αλλες οι προτεραιότητες που έχουμε ως χώρος.
 Ειναι αυτονόητα ομως επιπλέον τα εξής:
 1. Το ΠΑΣΟΚ υποχρεούται να προχωρήσει σε διευρυνσεις για να συγκροτήσει ενα ευρύ πολιτικο σχήμα και πόλο.
 2. Το εγχείρημα θα είχε πολυ μεγαλύτερη δυναμική αν δεν είχε υπονομευτεί η Προσπάθεια της ελιάς.
3. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, τόσο απο πλευράς συγκυρίας όσο και προσωπικών δυνατοτήτων, διαφέρει απο τους επιγόνους του.
 4. Πολιτική θεματολογία δεν Αποτελούν ωραίες φράσεις, του στιλ, συμμετοχικό σοκ, νέα αφετηρία, νέο ξεκίνημα και αλλα εύηχα όταν δεν προσδιορίζονται, ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, ούτε προγραμματικά.
 Πολυ μάλιστα περισσότερο όταν προσκρούουν στην πρόσφατη πολιτική πραγματικοτητα. Με βάση αυτές τις αυτονόητες σκέψεις, προτείνω να επικεντρωθούμε στα μείζονα:
1. Στο μεγάλο πολιτικο κάδρο, στην διεξαγόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 2. Στο δευτερεύον, δημιουργικά με την ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και να διατυπώςω και μια παραίνεση αν μου επιτρεπεται: κάποιοι θα πρεπει να έχουν λιγότερο στόμφο.
 Ο ελληνικός λαός , δεν μας βλέπει και δεν τους βλέπει ως σωτήρες, και δεν είμαστε και δεν ειναι. Γιατι έχω την αίσθηση οτι ο μικρομεγαλισμός τείνει να οδηγήσει κάποιους στα όρια της γραφικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου