Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Απειλές και ύβρεις από τη Βόρεια Κορέα κατά Ομπάμα: «Μοιάζει με πίθηκο - θα υπάρξουν θανάσιμες συνέπειες»

Απειλές και ύβρεις από τη Βόρεια Κορέα κατά Ομπάμα: «Μοιάζει με πίθηκο - θα υπάρξουν θανάσιμες συνέπειες»Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αυτές ευθύνονται για τη διακοπή της σύνδεσής της με το Διαδίκτυο στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο «πίθηκο» γιατί ενθάρρυνε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία «The Interview», μια κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.
 Λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, (ώρα Ελλάδας) οι Κορεάτες εξέδωσαν νέα ανακοίνωση για την «έξοδο» της ταινίας: «Θεωρούμε τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ως τον κύριο υπαίτιο. » Εκείνος πίεσε την Sony Pictures Entertainment να διανέμει την ταινία, εκείνος μπήκε μπροστά στο να ξεσηκώσει και να εκβιάσει τους κινηματογράφους και τους αιθουσάρχες της χώρας να προβάλουν τελικά την ταινία. » Μία ταινία που βασίζεται σε ψέματα, μία κωμωδία που στηρίζεται στη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, μία ταινία που προσβάλει το κύρος της κυβέρνησης και ενισχύει την τρομοκρατία...». »
Αν η Αμερική επιμείνει στην αλαζονική της πολιτική, σε αυτές τις υπεράνω, γκανγκστερικές επιβολές της και συνεχίσει να αγνοεί τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του καθεστώτος, ας λάβει υπόψη της ότι αυτές οι πολιτικές τις δράσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με θανάσιμες συνέπειες από τις οποίες δεν μπορεί να ξεφύγει». «Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις όπως ένας πίθηκος μέσα σε ένα τροπικό δάσος», είχε τονίσει νωρίτερα η Εθνική Επιτροπή Αμυνας της Βόρειας Κορέας κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ώθησε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προβάλουν την ταινία ανήμερα τα Χριστούγεννα.
 «Ο Ομπάμα θα ήταν καλύτερα να ωθούσε τον εαυτό του να καθαρίσει όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι (στη Βόρεια Κορέα), εάν ο ίδιος επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά», δήλωσε εκπρόσωπος σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Πριν από ένα μήνα, τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony δέχθηκαν μαζική επίθεση στους υπολογιστές τους, την οποία το FBI έπειτα από έρευνα απέδωσε στη Βόρεια Κορέα.
 Η Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ήταν τελείως εχθρική απέναντι στην προβολή της ταινίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαδικτυακή επίθεση. Μετά την ακύρωση αρχικά της πρεμιέρας της πολυσυζητημένης ταινίας στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και προγραμμάτισε την προβολή της κωμωδίας σε ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ την ημέρα των Χριστουγέννων
 και στο Διαδίκτυο από τις 24 Δεκεμβρίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι η Sony δεν θα έπρεπε να είχε ακυρώσει την προβολή της ταινίας. Η σύνδεση με το Internet είχε διακοπεί για λίγο στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη, την επομένη μια πρώτης γενικής διακοπής που διήρκησε εννέα ώρες και η οποία μπορεί να είχε οργανωθεί σε αντίποινα για την κυβερνοπειρατεία στη Sony.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου