Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Ενα σοβαρο προφιλ...ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣ. Τραγουδια με αναμνησεις!.....ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ Εφη Στρατη στο ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.

Ο Γιάννης Κατέβας είναι κιθαρίστας τραγουδιστής και συνθέτης.
 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βόρεια Ελλάδα - Κομοτηνή
 Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική από τα δεκάξι του χρόνια παίζοντας κιθάρα σ’ ένα νεανικό συγκρότημα τους Beatniks. Στο λαϊκό τραγούδι τον δίδαξε ο μεγάλος συνθέτης Γιώργος Μητσάκης γράφοντάς του τα πρώτα τραγούδια στην Columbia.
 Το 1977 γίνεται γνωστός στο πλατύ κοινό με την επιτυχία του «Αν γινότανε» και στη δεκαετία του 80' βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας του. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δεκαπέντε προσωπικοί του δίσκοι μέσα από τους οποίους ακούστηκαν σημαντικές επιτυχίες όπως:
«Τα γιασεμάκια σου»,
«Να μ΄ αγαπάς τώρα»,
 «Αν γινότανε»,
 «Ποιος»,
«Αν μου χαρίσουν»,
 «Έχεις νιάτα»,
 «Κάτι παραπάνω»,
 «Ναι, για σένα ναι»,
«Ζωή μου είναι»,
 «Γεια σου Ελλάδα»,
 «Και χορεύει η Ελλάδα» κτλ.
 Εκτός από το τραγούδι παίζει κιθάρα και έχει γράψει ο ίδιος τη μουσική στα περισσότερα από τα τραγούδια του. Οι πιο πρόσφατες δουλειές του είναι τα CD’s "Γεια σου Ελλάδα" & "Και χορεύει η Ελλάδα" με Παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας δεμένα σε χορευτικές ενότητες. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συναδέλφους του και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και σ’ όλη την Ελλάδα.
 Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον Καναδά δίνοντας συναυλίες με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο σε Β. Αμερική και Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου