Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Η ΦΩΤΟ της χρονιάς: Λευκός αστυνομικός αγκαλιάζει έγχρωμο αγόρι που κλαίει!!!.....ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Η ΦΩΤΟ της χρονιάς: Λευκός αστυνομικός αγκαλιάζει έγχρωμο αγόρι που κλαίει Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια πολύ συγκινητική φωτογραφία που αποτύπωσε ο φακός του Johnny Nguyen, προκαλώντας «τσουνάμι» από shares , likes και favorites στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 Ένα έγχρωμο αγοράκι με δάκρυα στα μάτια πέφτει στην αγκαλιά ενός λευκού αστυνομικού κατά την διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τα όσα έγιναν στο Φέργκιουσον. Ο 12χρονος Νταβόντε Χαρτ ενώ διαμαρτύρεται για την μη δίωξη του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν ξαφνικά απομακρύνεται από τους διαδηλωτές, ανταποκρινόμενος στο νεύμα ενός αστυνομικού να τον πλησιάσει.
 Το αγόρι κρατούσε ένα πλακάτ της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Free Hugs» που χαρίζει δωρεάν χαμόγελα και αγκαλιές σε όλο τον κόσμο ακόμη και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ όπου οι φυλετικές διακρίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν. untitled-5523.jpg Ο αστυνομικός Μπρετ Μπάρνουμ αγκάλιασε το 12χρονο έγχρωμο αγόρι κι εκείνο ξέσπασε σε κλάματα. FergusonProt.jpg Είχε μέσα του πολλά άλλωστε, όπως έγραψε αργότερα σε μήνυμά της στο Facebook η μητέρα του. Ο Νταβόντε είναι ένα από τα έξι παιδιά που έχουν υιοθετήσει η Τζένιφερ Χαρτ και η σύζυγός της, Σάρα. Η Τζένιφερ είναι λευκή.
 Είναι η φωτογραφία σύμβολο κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.
 Το λυπηρό είναι πως αυτή η φωτογραφία, ενός λευκού να αγκαλιάζει έναν μαύρο ή ενός γκέι να αγκαλιάζει έναν στρέιτ, ενός κοντού να αγκαλιάζει έναν ψηλό, ενός αδύνατου να αγκαλιάζει έναν παχύ, θα έπρεπε να μην είναι είδηση. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο ρατσισμός θα μας κερδίζει... Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε νωρίτερα στο star.gr, λίγες μέρες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης του, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ο 28χρονος αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον παραιτήθηκε από το αστυνομικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου