Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΣΙΑ. Θεσσαλονίκη: Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέους...

Θεσσαλονίκη: Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέουςΤην επαγγελματική κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη 1.400 άνεργων νέων, ώστε να εξελιχθούν σε μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, ικανά να εισφέρουν στη διεθνοποίηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη βόρεια Ελλάδα, αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Στη διάρκεια συνεδρίασης, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, ανακοινώθηκε η ανάληψη από τον ΣΒΒΕ του συγκεκριμένου έργου, που έχει τίτλο:
 «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων, ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (Ήπειρος, Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη)». Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε τη δυνατότητα επιτυχημένης υλοποίησης του έργου από τον ΣΒΒΕ, η οποία αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανάθεση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, επισήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος, μέσω τού οποίου δημιουργείται η δυνατότητα απασχόλησης -στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας- των άνεργων νέων που θα καταρτιστούν. Η κοινή πρωτοβουλία ΣΒΒΕ και υπουργείου Εργασίας,
 έχει ώς στόχο τη δημιουργία νέων στελεχών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν καταλυτικά τα επόμενα χρόνια στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της επιτυχημένης διασύνδεσης των εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου, με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης του ΣΒΒΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου