Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ. Πρόγνωση καιρού 13, 14 Δεκεμβρίου: τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο!....

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Σήμερα Σάββατο 13 Δεκεμβρίου αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βόρειους ανέμους 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Στην Αττική ο καιρός στις 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το πρωί θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός στις 13 Δεκεμβρίου θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά τμήματα θα υπάρχουν πρόσκαιρε νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια και ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου