Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ Vs ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Εκτός ορίων σύγκρουση!...

Δ. Μελισσανίδης - Β. ΜαρινάκηςΜεγάλο το δράμα τους. Κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι στήνουν διαιτητές. Δεν ξέρεις τίνος το μέρος να πάρεις. Ισως να έχουν και οι δυο τους δίκιο. Ο πόλεμος «μέχρι θανάτου» που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στον Μαρινάκη και στον Μελισσανίδη δεν γίνεται μόνο για το ποδόσφαιρο. Δύο επιχειρηματίες πρώτης γραμμής, με εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και με τζίρο δισεκατομμυρίων, βρήκαν αφορμή μέσα από την κόντρα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, να συγκρουστούν χωρίς όρια και να λύσουν τις όποιες οικονομικές, πολιτικές και επιχειρηματικές τους διαφορές, μια κι έξω.
 Η «δολοφονική απόπειρα» κατά του παλιού διαιτητή Χριστόφορου Ζωγράφου είναι απλά το φιτίλι που πυροδότησε την έκρηξη. Ακούσαμε χθες από τον Μελισσανίδη «πράματα και θάματα» που δεν αφορούν μόνο την μπάλα και το πρωτάθλημα, αλλά έχουν να κάνουν με τον βίο και την πολιτεία του Μαρινάκη συνολικά. Ακόμη και για «λαθρεμπόριο ηρωίνης» τον κατηγόρησε! Αύριο θα απαντήσει προφανώς με παρόμοια φρασεολογία και επιχειρηματολογία, ίσως και με ίδιου τύπου αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
 Ηδη τον αποκαλεί «λαθρέμπορο» αναφερόμενος σε μια παλιότερη υπόθεση με εικονικούς ανεφοδιασμούς και λαθρεμπορία πετρελαίου, το 1994 και το 1995. Ομως, για όλα αυτά ο Μελισσανίδης είτε αθωώθηκε, είτε οι δίκες εκκρεμούν, με αποτέλεσμα να εμφανίζει υπερήφανος το λευκό ποινικό του μητρώο, έστω κι αν έμεινε 25 μέρες φυλακή και βγήκε για λόγους υγείας! Ας μην ξεχνάμε και την πολιτική τους αντιπαράθεση. Φίλοι ισχυρών παραγόντων της συντηρητικής παράταξης και οι δύο, άρχισαν να «χτυπιούνται» λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, όταν ο Μελισσανίδης έδωσε κάποιο ποσό για την ανακατασκευή από τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.
Ο Μαρινάκης θύμωσε, κατέβασε υποψήφιο τον Μώραλη και πήρε τον δήμο από τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας. Ομως ο πόλεμος ξέφυγε. Ο Μελισσανίδης μιλάει για βόμβες και φωτιές σε μαγαζιά ανθρώπων του ποδοσφαίρου ή για ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και ο Μαρινάκης βαφτίζει τον απέναντι εχθρό του εκτός από «γελωτοποιό σε πανικό» και κατηγορούμενο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης του Ζωγράφου». Την ίδια ώρα, η Πολιτεία παίζει τον… τροχονόμο και η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο μην την πάρουν τα σκάγια, όταν θα έπρεπε να εγγυάται η ίδια ίσους όρους παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο και παντού. Τουλάχιστον αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου