Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις μελλουσες μητερες!...Eπικοινωνήστε με το μωρό σας με διάφορους τρόπους!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Eπικοινωνήστε με το μωρό σας με διάφορους τρόπουςΗ εγκυμοσύνη είναι µία σχέση μητέρας - εμβρύου, που η γυναίκα τη βιώνει µέσα στο ίδιο της το σώμα. Καλό είναι, λοιπόν, κάποια ώρα της ηµέρας, να την αφιερώνετε αποκλειστικά στην επικοινωνία σας µε το έµβρυο. Έτσι, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από πολύ νωρίς ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο σας, που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, ενώ παράλληλα έχει πολλά πλεονεκτήματα για το έμβρυο.
 Κατ’ αρχήν, από τον χτύπο της καρδιάς σας, τον ρυθµό της αναπνοής σας, τις κινήσεις σας και τη φωνή σας καταλαβαίνει τα συναισθήματα σας και επικοινωνεί µαζί σας. Επίσης εξελίσσεται ο εγκέφαλος του, επιτυγχάνεται καλύτερος µμυϊκός τόνος και καλύτερη αναπνοή, ενώ έχει και την αίσθηση βαθιάς ασφάλειας και αποδοχής. Διαβάστε πως μπορείτε σύμφωνα με τους εδικούς να επικοινωνήστε με το μωρό σας και να του προσφέρετε συναισθηματικά εφόδια από την εμβρυική του ηλικία Καθιερώστε καθημερινά κάποια ώρα χαλάρωσης Η μουσική βοηθάει πολύ κι εσάς και το μωρό σας. Ξαπλώστε στον καναπέ βάλτε μουσική για μωρά που περιλαμβάνουν ήχους από τη φύση. Οραματιστείτε όμορφες καταστάσεις και αφεθείτε στις εικόνες.
 Μέσα στις εικόνες που θα φτιάξετε με το μυαλό σας προσπαθήστε να κάνετε εικόνα το μωρό σας και μιλήστε του. Πείτε του λόγια αγάπης και αφεθείτε στη μαγεία της στιγμής. Το μωρό σας καταλαβαίνει και επικοινωνεί μαζί σας… Η γιόγκα επίσης, χαλαρώνει ψυχή και σώμα και υπάρχουν πολλά τμήματα που απευθύνονται σε εγκύους. Δοκιμάστε το. Θα απολαύστε την ηρεμία και θα νιώστε το μωρό σας. Ακόμη και οι απλές βαθιές αναπνοές μπορούν να σας αποφορτίσουν και να σας ηρεμήσουν.
 Μιλήστε στο μωρό σας, τραγουδήστε του, χαϊδέψτε την κοιλιά σας Επικοινωνήστε μαζί του με αγάπη και αφήστε αυτή την επαφή να σας συνοδεύει κάθε στιγμή της ημέρας. Χαϊδέψτε την κοιλία σας και με ήρεμη φωνή μιλήστε στο μωρό σας και μοιραστείτε μαζί του ο, τι έχει συμβεί. Κάντε χιούμορ μαζί του και γελάστε. Βέβαια προσοχή μην το παρακάνετε. Η χαρά σας και η ηρεμία σας πρέπει να είναι πραγματική και να πηγάζει από μέσα σας και όχι προσποιητή. Εάν αντιμετωπίζετε καταστάσεις που σας δημιουργούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μη διστάσετε να τα συζητήσετε με το μωρό σας.
 Είναι μια ευκαιρία αυτοκριτικής και η επικοινωνία μαζί του θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα πιο λογικά και να πάρετε δύναμη για να τις αντιμετωπίσετε. Μη νιώθετε τύψεις που υπάρχουν θέματα που σας κάνουν να έχετε κακή ψυχολογία και πιστεύετε πως τη μεταφέρετε στο μωρό σας. Σας νιώθει και σας καταλαβαίνει. Σας αγαπάει. Προετοιμαστείτε για τον τοκετό Η πληροφόρηση για τη φυσιολογία και τη διαδικασία του τοκετού, η σωματική και ψυχολογική προετοιμασία, η απαλλαγή από τους φόβους της γέννας σάς ηρεμούν και σας προετοιμάζουν για εκείνη τη στιγμή. Διαβάστε βιβλία για την εγκυμοσύνη, ενημερωθείτε αλλά και ενημερώστε το μωρό σας. Είναι σημαντικό να είστε έτοιμη γνωστικά αλλά και συναισθηματικά για κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα για τη στιγμή του τοκετού.
 Η ενεργός συμμετοχή σας στη διαδικασία του τοκετού κάνει το έμβρυο να αισθάνεται τη σιγουριά σας και να συνεργάζεται προκειμένου να …σας συναντήσει από κοντά. Το μωρό καταλαβαίνει πόσο ενεργό ρόλο έχετε ως μέλλουσα μαμά και παίρνει τον δυναμισμό και τη σιγουριά σας. Έχετε εμπιστοσύνη στο σώμα σας Το μωρό που βρίσκεται στη κοιλία σας έχει δυνάμεις και δυνατότητες που κυριολεκτικά δεν φαντάζεστε! Κουβαλάει μέσα του την αρχέγονη γνώση και σοφία. Επικοινωνήστε και μιλήστε του ακόμα και την ώρα του τοκετού. Σας ακούει και να είστε σίγουρη πως γνωρίζει τη φωνή σας.
 Ακόμα και τη στιγμή που είστε έτοιμη να γεννήσετε, όσο κι αν φοβάστε προσπαθείστε να διατηρήστε τη ψυχραιμία σας. Η ψυχραιμία σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη για την καλή έκβαση του τοκετού αλλά είναι επιπλέον και χρέος σας να διώξετε τον φόβο από μέσα σας και να μην το μεταδίδετε στο παιδί σας.Μη ξεχνάτε ότι όλο αυτό το διάστημα των εννέα μηνών είχατε μια ειλικρινή επικοινωνία και παραδεχόσασταν τις αδυναμίες σας και προσπαθούσατε μαζί του να τις ξεπεράσετε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να του διδάξετε θάρρος! Επικοινωνήστε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου