Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Νίκος Ρωμανός: γιατί μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο....

Νίκος Ρωμανός: γιατί μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείοΣτο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος» νοσηλεύεται από το πρωί ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και 10 ημέρες απεργία πείνας. Ο Νίκος Ρωμανός ζητούσε εκπαιδευτική άδεια καθώς είναι φοιτητής των ΤΕΙ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αυτή απερρίφθη με το αιτιολογικό ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Κ. Νικόπουλος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά. Ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας.
 Για τον ίδιο λόγο συνεχίζει την απεργία πείνας και ο καταδικασμένος για συμμετο΄χη στη 17Ν Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσεις τρεις εβδομάδες απεργίας πείνας και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ως «οριακή». Ο Κωστάρης έπαιρνε επί σειρά ετών εκπαιδευτικές άδειες και είχε φτάσει στο 4ο έτος των σπουδών του στα ΤΕΙ, όμως μετά την απόδραση Ξηρού, τον μετέφεραν στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών και του έκοψαν τις άδειες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χάσει ένα εξάμηνο
. Η οικογένειά του και η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα του ζητούν να τον επισκεφθούν και να τον εξετάσει εξωτερικός γιατρός προκειμένου να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου