Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. ΝΤΑΙΑΝΑ.....Ο ΛΑΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ!....Η ΑΡΧΗ & ΤΟ ΤΕΛΟΣ!...

Η Νταϊάνα γεννιέται ως Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ από την Φράνσις και τον Έντουαρντ Τζον «Τζόνι» Σπένσερ (αργότερα θα γινόταν ο 8ος Έρλ Σπένσερ) στο Σάντρινγκχαμ, Νόρφολκ, Αγγλία. Οι γονείς της Νταϊάνα είναι το αντικείμενο ενός μικρού σκανδάλου όταν χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου και ξεκινούν ένα οξύ αγώνα για το διαζύγιο και την κηδεμονία
 Η μητέρα της Νταϊάνα, Φράνσις, φεύγει από το συζυγικό σπίτι όταν θα αποκαλυφθεί η σχέση της με τον Πίτερ Σάντ-Κιντ.
 Οι αδελφές της, Σάρα 12 και Τζέιν 10, θα σταλούν σε εσωτερικό σχολείο, ενώ η Νταϊάνα και ο μικρότερ
ος αδελφός της Κάρολος θα μοιράσουν το χρόνο τους ανάμεσα στο σπίτι του πατέρα τους και το καινούργιο μέρος της μητέρας τους στο Λονδίνο. Ο πατέρας της Νταϊάνα θα κερδίσει την κηδεμονία εκείνης και του Κάρολου τον Δεκέμβριο του 1967 και εκείνη θα γραφτεί στο πρωινό σχολείο του Σίλφιλντ. Μετά από ένα χρόνο αφού η μητέρα της είχε τελικά παντρευτεί τον Πίτερ Σάντ-Κιντ, η Νταϊάνα θα σταλεί στο πρώτο της εσωτερικό σχολείο, το Ρίντλσγουορθ Χαλ στο Νόρφολκ. Λέγεται πως δεν ήταν ιδιαίτερη καλή στα μαθήματα, αλλά κέρδισε επαίνους για την κολύμβησή της, τις καταδύσεις της και τις ικανότητές της στο μπαλέτο. Η Νταϊάνα τελειώνει το σχολείο στο Κεντ και στο μέσης εκπαίδευσης σχολείο του West Heath, ενώ ο πατέρας της Έρλ Σπένσερ παντρεύεται την Ρέιν, Κόμισα του Ντάρτμαουθ, κόρη της συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, Μπάρμπαρα Κάρτλαντ. Τα παιδιά των Spencer δεν απόλαυσαν μία ιδιαίτερα φιλική σχέση με την Κόμισα, την οποία αποκαλούσαν «΄Όξινη Βροχή» ('Acid Raine', λογοπαίγνιο με το όνομά της
 Ο Πρίγκιπας Κάρολος που είχε πρόσφατα βγει ραντεβού με την αδελφή της Νταϊάνα, Σάρα, για λίγους μήνες, παρατηρεί για πρώτη φορά την έφηβη Νταϊάνα σ' ένα πάρτι στο Άλτθορπ, στην ιδιοκτησία των Σπένσερ στο Νόρθαμπονσαϊρ, περιγράφοντας την ως «πολύ χαρούμενη και διασκεδαστική και γοητευτική 16χρονη-γεμάτη χαρά». Η σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, βγαίνει προς τα έξω κατά την διάρκεια ενός weekend με αγώνα polo. Και οι δύο μένουν στο σπίτι κοινών φίλων, των Ρόμπερτ και Φιλίπα ντε Πας. Σ' αυτό το σημείο η Νταϊάνα μοιράζεται ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με τρία άλλα κορίτσια ενώ δουλεύει ως βοηθός στο νοσοκομείο Young England.
 Επίσης έκανε βάρδιες αμισθί ως νταντά στο μωρό ενός ζευγαριού αμερικανών. Ανακοινώνονται οι αρραβώνες της Νταϊάνα με τον Κάρολο. Όταν ένας ρεπόρτερ ρωτάει το ζευγάρι εάν είναι ερωτευμένοι, η Νταϊάνα απαντά: «Φυσικά», με τον Κάρολο να συμπληρώνει: «Ότι και να σημαίνει το «ερωτευμένοι».. Το ζευγάρι παντρεύεται κατά την διάρκεια μίας παραμυθένιας τελετής στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Σχεδόν 600.000 άνθρωποι στέκονται στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας για να ζητωκραυγάσουν τη νύφη και το γαμπρό, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια
ακόμα ανά τον κόσμο παρακολουθούν το γάμο στην τηλεόραση. Μετ
ά από 17 ώρες τοκετού, η Νταϊάνα δίνει στον Κάρολο έναν διάδοχο. Γεννά τον Πρίγκιπα "William Arthur Philip Louis Windsor", που έρχεται δεύτερος κατά σειρά μετά τον πατέρα του για την άνοδο στο θρόνο. Γεννιέται ο δεύτερος γιος της βασιλικής οικογένειας, ο Πρίγκιπας "Henry Charles Albert David" (πιο γνωστός ως Harry)
 Αφού γίνεται ιδιαίτερα δραστήρια σε ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές δουλειές, στην Νταϊάνα χρεώνεται το γεγονός πως κατέρριψε το στίγμα που σχετίζονταν με το AIDS και το HIV όταν αγκάλιασε ένα ασθενή του AIDS που έκλαιγε με λυγμούς κατά την διάρκεια επίσκεψής της σ' ένα νοσοκομείο του Λονδίνου. Οι ειδικοί αναγνωρίζουν πως η κίνηση ήταν αποφασιστικής σημασίας στο να διαλύσει το δημόσιο πανικό και φόβο που περιέβαλλε την ασθένεια στην Μεγάλη Βρετανία. Ο συγγραφές Άντριου Μόρτον κυκλοφορεί το «Νταϊάνα: Η Αληθινή της Ιστορία», μία βιογραφία γραμμένη με την σιωπηρή αποδοχή της Πριγκίπισσας. Το βιβλίο προκάλεσε πάταγο στα media, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την κατάθλιψή της, την βουλιμία και τον δυστυχισμένο συζυγικό βίο. Δύο μήνες αργότερα, τα βρετανικά ταμπλόιντ θα έχουν αναφορές σε μία υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στην Νταϊάνα και τον παιδικό της φίλο, Τζέιμς Γκίλμπεϊ, που θα την αποκαλεί "Squidgy" και θα της λέει πως την αγαπάει.
 Μετά από ένα καταστροφικό ταξίδι στην Κένυα, φήμες της αυξανόμενης αποξένωσης και αναφορές πως και οι δύο είχαν υπάρξει άπιστοι ο ένας στον άλλον, το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ ανακοινώνει το χωρισμό του Κάρολου και της Νταϊάνα. Μόλις λίγους μετά αφού ο Κάρολος ομολογεί μοιχεία σ' ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, περαιτέρω αποκαλύψεις για τη δική του ταραχώδη προσωπική ζωή αλλά και της Νταϊάνα, αποκαλύπτονται στην βιογραφία του Τζόναθαν Ντίμπλμπάι, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας.
Το βιβλίο περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στον Πρίγκιπα και την Καμία Πάρκερ Μπόουλς, που ξεκίνησε το 1972, όπως και το γεγονός πως ο Κάρολος ισχυρίστηκε πως παντρεύτηκε την Νταϊάνα για να ικανοποιήσει τον πατέρα του. Ένα άλλο βιβλίο, το Princess in Love γραμμένο από την Άννα Πάστερνακ, περιγράφει τη σχέση της Νταϊάνα και του Λοχαγού του Βρετανικού Στρατού Τζέιμς Χίουίτ (φωτο) την περίοδο 1986-1991. Σε μία πλέον διαβόητη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ στην εκπομπή Panorama του ΒΒC, η Νταϊάνα αποκάλυψε πως ήθελε να γίνει «βασίλισσα στις καρδιές των ανθρώπων» και πως είχε όντως μία σχέση με τον Τζέιμς Χιούιτ, που όπως θα πει τον «λάτρευε».
 Το διαζύγιο του Κάρολου και της Νταϊάνα ολοκληρώνεται, με την Νταϊάνα να δέχεται όπως αναφέρουν 17 εκατομμύρια λίρες ως διακανονισμό και ισότιμο δικαίωμα επαφής στα παιδιά. Αν και μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Πριγκίπισσα», της αφαιρέθηκε το "Her Royal Highness".
 Φήμες κυκλοφορούν για την ερωτική ζωή της Νταϊάνα αφού την εντόπισα να χαριεντίζεται με τον Αιγύπτιο εκατομμυριούχο Ντόντι Φαγιέντ σ' ένα γιοτ ιδιοκτησίας του πατέρα του, Μοχάμεντ Αλ-Φαγιέντ, ιδιοκτήτη των Χάροντς Η Βρετανία και ο υπόλοιπος κόσμος πέφτει σ' ένα πρωτοφανές κύμα θρήνου, όταν η Νταϊάνα, ο Ντόνι Φαγιέντ και ο οδηγός τους, Χένρι Πολ, βρίσκουν τραγικό θάνατο σ' ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σ' ένα τούνελ στο Παρίσι. Η επικίνδυνη οδήγηση του Πολ κατά τη διάρκεια ενός κυνηγητού από παπαράτσι, είναι αυτή που θα κατηγορήσουν για το δυστύχημα.
 Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στέκονται στους δρόμους του Λονδίνου για την κηδεία της Νταϊάνα στο Αβαείο του Γουέσμινστερ. Η πομπή και η τελετή μεταδίδεται σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Το σώμα της αναπαύεται σ' ένα απομονωμένο νησί στην ιδιοκτησία Althorp της οικογένειας Σπένσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου