Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. «Στα πρόθυρα κατάρρευσης το μετρό Θεσσαλονίκης»

«Στα πρόθυρα κατάρρευσης το μετρό Θεσσαλονίκης»Άκρως αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας του μετρό της Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρου Μέγγουλη, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που είναι σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Μέγγουλης έκανε λόγο για σωρεία αποκλίσεων από τα όσα προέβλεπε αρχικά η σύμβαση για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι ο ανάδοχος δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος ευθυνών που δεν του ανήκουν.
 «Δύο χρόνια μετά την συμβατική υποχρέωση για παράδοση του έρχου, έχουμε αναπαλλοτρίωτους σταθμούς, όπως αυτόν της Βούλγαρη. Καθυστέρησαν επίσης σημαντικά οι αρχαιολογικές εργασίες και σήμερα, απομένει να γίνουν κι άλλες.
Αυτή η καθυστέρηση δεν έχει επίπτωση στον ανάδοχο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μέγγουλης και πρόσθεσε: «Πλέον υπάρχει πρόβλεψη για το 2018, δηλαδή πάμε άλλα τέσσερα χρόνια πίσω. Το έργο είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση. Ειδάλλως η διακοπή του έργου είναι αναπόφευκτη και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».
 Ο εκπρόσωπος της ΑΕΓΕΚ και των υπολοίπων εταιρειών που έχουν αναλάβει την κατασκευή του έργου σημείωσε ότι απαιτείται ρεαλισμός, τόλμη, άμεσες αποφάσεις κι επικέντρωση στον στόχο και συμπλήρωσε ότι «λύσεις μπορούν να βρεθούν εντός του πλαισίου του νόμου, του δικαίου και των υποχρεώσεων μας στην ΕΕ». Υπενθυμίζεται ότι οι εξωσυμβατικές απαιτήσεις του αναδόχου που αφορούν στην παρελθούσα περίοδο κι ανέρχονται περίπου στα 560 εκ. ευρώ, έχουν παραπεμφθεί στη διαιτησία. Επίσης, ο ανάδοχος έχει ήδη δηλώσει ότι την 1η Δεκεμβρίου προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, με υπαιτιότητα της Αττικό Μετρό και να αποχωρήσει από το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου