Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

OIKONOMIA. Φρενάρουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για να “ηρεμήσουν” την Τρόικα!....

Τελικά ούτε η απουσία της Κατερίνας Σαββαΐδου στις αρχές της εβδομάδας, ούτε η… γραφειοκρατία του υπουργείου Οικονομικών, ευθύνονται για τη μη έκδοση της επίμαχης Απόφασης για την εφαρμογή της ρύθμισης οφειλών στις εφορίες, αφού πλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Αθήνα επέλεξε να μην… ερεθίσει άλλο την Τρόικα.
 Ενώ, λοιπόν, κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έσπευδαν την περασμένη Δευτέρα να αποσυνδέσουν τη μη έκδοση της Απόφασης από την αρνητική στάση της Τρόικα έναντι της ρύθμισης των 100 δόσεων, ήρθε η πραγματικότητα για να τους διαψεύσει. Παρά το ότι ακόμα και χθες υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η έκδοση της Απόφασης είναι θέμα… ωρών, αφού βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών, φαίνεται ότι είτε οι… υπογραφές είναι πολλές είτε επικράτησαν… ώριμες σκέψεις για προσωρινό «πάγωμα» της ρύθμισης, μέχρι να περάσει και η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, όπου τα θέματα είναι πολλά και δύσκολα.
 Πρακτικά, μετά από αυτή την καθυστέρηση χάθηκε μια ακόμα εβδομάδα, αφού για να ανοίξει η εφαρμογή του TAXIS θα απαιτηθούν τεχνικές δοκιμές κάποιων ημερών, δημιουργώντας έτσι συνθήκες… αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Κι αυτό γιατί όσο αργεί η ρύθμιση τόσο θα αργούν να μπουν στα ταμεία τα προσδοκώμενα έσοδα, επιβεβαιώνοντας την Τρόικα που κράτησε εξαρχής όχι αρνητική αλλά εχθρική στάση απέναντι στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου