Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Πεντάχρονος κάνει θαύματα με τον υπολογιστή!

Πεντάχρονος κάνει θαύματα με τον υπολογιστή!Κάθε πιτσιρίκι μπορεί να βάλει τα... γυαλιά στους μεγαλύτερους, όταν το θέμα είναι οι νέες τεχνολογίες, αλλά ο Αγιάν Κουρέσι κάνει πραγματικά θαύματα με τους υπολογιστές. Αλλωστε, πλέον θεωρείται επαγγελματίας του είδους!
 Ο μπόμπιρας κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις για το πιστοποιητικό της Microsoft για επαγγελματίες μόλις πέρυσι, όταν ήταν πέντε ετών. Πρόκειται για διαδικασία στην οποία οι περισσότεροι υποβάλλονται μετά από το κολέγιο! Ο μικρός Αγιάν είναι ο νεαρότερος που τα έχει καταφέρει, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μερόζ Γιαβάρ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει το αντίστοιχο πιστοποιητικό όταν ήταν 6,5 ετών.
 Το μόνο που δυσκόλεψε τον Αγιάν, όπως εξήγησε ο πατέρας του, Ασίμ, ήταν η γλώσσα του τεστ, αν και ο πιτσιρικάς γρήγορα κατάφερε να βγάλει... άκρη. H Μicrosoft συνήθως δεν επιτρέπει σε τόσο νεαρούς να δώσουν αυτές τις εξετάσεις, καθώς πρόκειται για διαδικασία στην οποία υποβάλλονται απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την πληροφορική, αλλά έκανε μία εξαίρεση για τον Αγιάν. Εκείνος επιβεβαίωσε τις προσδοκίες καθώς όχι μόνο πέρασε τις εξετάσεις, αλλά ολοκλήρωσε τη διαδικασία πολύ πριν συμπληρωθεί το όριο των δύο ωρών.
 Ο πατέρας του μικρού ήταν εκείνος που τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο των υπολογιστών στα τρία του χρόνια, όπως είπε στο BBC. Πλέον, ο Αγιάν έχει στο σπίτι του ένα δικό του εργαστήριο υπολογιστών, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ένα δίκτυο που έχει φτιάξει ο ίδιος. Μάλιστα, περνά περίπου δύο ώρες κάθε ημέρα μαθαίνοντας πώς να εγκαθιστά προγράμματα, ενώ θέλει να ανοίξει τη δική του εταιρεία όταν μεγαλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου