Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στις ΗΠΑ ο χειρουργός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε!...

Ένας γιατρός από τη Σιέρα Λεόνε που έχει προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα μεταφέρθηκε σήμερα για νοσηλεία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος των ιατρικών υπηρεσιών της αφρικανικής χώρας, Δρ. Μπρίμα Κάργκμπο.
 Ο χειρουργός Μάρτιν Σαλία, που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κόνοτ της πρωτεύουσας Φριτάουν, είναι ο πρώτος ασθενής από τη Σιέρα Λεόνε που μεταφέρεται στις ΗΠΑ για θεραπεία. Από τους εννέα πάσχοντες που έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ από αφρικανικές χώρες μόνο ένας, ένας Λιβεριανός από τη Μονρόβια, πέθανε στις 8 Οκτωβρίου ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανάρρωσαν. Ο Σαλία αναμένεται ότι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, στην Όμαχα. Τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ένας γιατρός, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, που μολύνθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, ενδέχεται να μεταφερθεί στην Όμαχα.
 Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε μάλιστα ότι πρόκειται για έναν χειρουργό, παντρεμένο με Αμερικανίδα και πατέρα πολλών παιδιών. Η Σιέρα Λεόνε δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τον Δρ. Σαλία, όμως αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 5.586 κρούσματα και 1.187 θάνατοι από την επιδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου