Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΟΝΟΜΙΚΑ. Στόχος οι κύριες συντάξεις με μόνιμο μηχανισμό μείωσης!...

Για μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων, ενσωμάτωση και σταδιακή εξαέρωση των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών, σε νέο τελικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, κάνει λόγο η «ΑΥΓΗ» της Κυριακής. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης επιτέθηκε στην εφημερίδα, ωστόσο είπε «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία να παρουσιάζει κάποιος δημόσια έγγραφα». Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το σχέδιο στο οποίο έχουν καταλήξει κυβέρνηση και τρόικα θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίου.
Ταυτόχρονα κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και για τα εργασιακά, όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές συγκεκριμένες ανατροπές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν την κατάργηση (!) των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και την επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ μέσω δικαστικών αποφάσεων". Για το θέμα, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο: "Αυτήν τη στιγμή, ετοιμάζω από κοινού με άλλους συναδέλφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τη Βουλή. Στόχος μας είναι να αναγάγουμε το θέμα αυτό σε μέγιστο πολιτικό ζήτημα, διότι η κυβέρνηση, παρότι υποστηρίζει ότι δεν θα συζητήσει για το ασφαλιστικό με την τρόικα, εντούτοις, εν κρυπτώ και παραβύστω και με όχημα την ενοποίηση των ταμείων, θα υλοποιήσει αυτά ακριβώς που της ζητά η τελευταία"
 Τη διαφωνία της σε ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας για την κατώτερη σύνταξη σε 20 έτη από 15 που είναι σήμερα εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά. «Θεωρούμε τραγική την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη και την τροπολογία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προωθεί τον περιορισμό στο μισό (50%) στα πρόστιμα των συνταξιούχων που δουλεύουν, αντί να διευκολύνει την είσοδο στην αγορά εργασίας ανθρώπων που θα ενισχύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου