Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Οι νικητές και οι Έλληνες που τερμάτισαν πρώτοι στο Μαραθώνιο...

mareksoter.jpgΟ Φελίξ Κάντι είναι ο νικητής του 32ου Μαραθωνίου που τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο καλύπτοντας την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής. Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.
 Τον Κάντι ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο 2010-2012), και Τσομπέι ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2:25.15. Ο Χρ. Μερούσης, από τον Βροντάδο Χίου, τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων. Η Σοφία Ρήγα είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτά.
 Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα. Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο. Ο 32ος Αυθεντικός – όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός – Μαραθώνιος Αθήνας, ξεκίνησε στις 9 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή περίπου 35.000 δρομέων
 Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5.30 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. m3.jpg Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει από τις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 5.30 το απόγευμα σε όλο το μήκος των διαδρομών. Ειδικά στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν έως τις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου