Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη απάτη με τις κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας…Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Απάτη σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας έχει διαπιστωθεί τον τελευταίο καιρό, κάτι που έχει κινητοποιήσει την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία ενημερώνει και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, άγνωστα άτομα τηλεφωνούν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και δηλώνοντας ότι είναι τεχνικοί της εταιρείας, που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, τους πείθουν να εκδώσουν κάρτες, με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στην συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.
 Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων διαπιστώνουν την απάτη μετά από τηλεφώνημα στην πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, καθώς οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται.
 Με αφορμή το συγκεκριμένο είδος απάτης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Πιο συγκεκριμένα συνιστάται: • Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας. • Να μην εμπιστεύονται όσους ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου