Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. MICHAEL SCHUMACHER : Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

Michael Schumacher : Η μάχη συνεχίζεται Η επίσημη ιστοσελίδα του Michael Schumacher ενεργοποιείται 318 ημέρες μετά του σοβαρό του ατύχημα. Την ίδια ημέρα, που πριν από 20 χρόνια το όνομα του μπαίνει στο πάνθεον των Παγκόσμιων Πρωταθλητών κερδίζοντας την πρώτη του ανώτερη διάκριση.
Ο Schumi δεν τα παρατάει και συνεχίζει τη «μάχη» της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του. Το site του ανοίγει ξανά και οι φίλοι του μπορούν να επικοινωνούν με την οικογένεια του (και το ίδιο) μεταφέροντας ευχές, υποστήριξη και δύναμη. Πριν από 20 χρόνια (το 1994) το όνομα του M.Schumacher μπήκε στην ελίτ των οδηγών που έχουν κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Τίτλο. Η χρονιά αυτή είναι ιστορική χρονιά τόσο για τον νεαρό Γερμανό από το Χούρθ, όσο και για ολόκληρη τη Formula 1. Ο Schumacher κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, σε μια σεζόν που στιγματίστηκε από τους θανάτους του Ayrton Senna και του Ronald Roland Ratzenberger στο Grand Prix της Ίμολα, αλλά και από τις κατηγορίες των άλλων ομάδων ότι η ομάδα του Γερμανού η Benetton είχε βρει τρόπο και παραβίασε τους κανονισμούς της FIA για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (Traction control, Launch control)
Μετά από σχετική έρευνα, η Ομοσπονδία είχε ανακαλύψει πρόγραμμα εκκίνησης (launch control software) στο μονοθέσιο της Benetton αλλά και ποικιλία άλλων, επίσης απαγορευμένων, προγραμμάτων. Επειδή όμως δεν βρέθηκαν αποδείξεις για τη χρήση, οι τιμωρίες που επιβλήθηκαν ήταν από ελάχιστες δυνατές έως ανύπαρκτες. Μετά τον θάνατο του Senna, αυτός που ανέλαβε να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Schumacher ήταν ο δεύτερος οδηγός της Williams Damon Hill. Παρόλο που ο Βρετανός είχε καλύτερο μονοθέσιο από τον Γερμανό, προσπαθούσε πολύ να ακολουθήσει τον ρυθμό του.
 Ωστόσο, χάρη κυρίως στον αποκλεισμό του Schumacher από δύο Grand Prix (Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο), ο Hill κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Στο Βρετανικό αγώνα, έκανε προσπέραση στον γύρο σχηματισμού και εν συνεχεία αγνόησε την ποινή που του επιβλήθηκε. Η λογική συνέπεια ήταν η μαύρη σημαία και ο αποκλεισμός του από τον αγώνα, ενώ του επιβλήθηκε και περαιτέρω ποινή αποκλεισμού από άλλους δύο αγώνες. Η Benetton έκανε λόγο για σφάλμα επικοινωνίας μεταξύ των αγωνοδικών και της ομάδας
 Στη συνέχεια, ο Schumacher αποκλείστηκε και από το βελγικό Grand Prix , λόγω παράβασης των κανονισμών στο «στήσιμο» του μονοθεσίου του. Πλέον, πριν το τελευταίο γκραν πρι της σεζόν, στην Αυστραλία, ο Schumi προηγούταν του Hill με ένα βαθμό. Μετά από μια πολυσυζητημένη σύγκρουση των δύο οδηγών κατά τη διάρκεια του αγώνα και η οποία σύμφωνα με τους περισσότερους προκλήθηκε επίτηδες από τον Γερμανό διαφορά παρέμεινε στον ένα βαθμό και έτσι ο Michael Schumacher πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην F1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου