Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΙΔΕΙΑ. Ανοιξε η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Β” Λυκείου....

Ανοιξε η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Β” ΛυκείουΔιαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Τράπεζα Θεμάτων.
 «Άνοιξε» σήμερα, Δευτέρα, η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας για τη Β΄ τάξη του Λυκείου, που μπαίνει εφέτος στον ρυθμό της εξεταστικής διαδικασίας με τον νέο θεσμό, τον οποοίο γνωρίζει καλά καθώς εξετάστηκε ήδη αφού ήταν η περυσινή Α΄ Λυκείου που τον «πρωτοδοκίμασε».
 Έτσι οι μαθητές της Β” Λυκείου θα μπορέσουν να μελετήσουν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων ώστε να προετοιμαστούν για τις προαγωγικές εξετάσεις την άνοιξη του 2015. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Τράπεζα Θεμάτων για την Α” Λυκείου, παρ” ότι νέος θεσμός, «άνοιξε» τρεις μέρες πριν από τις… εξετάσεις, κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί δήλωναν μέσω των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων τους ότι δεν προλάβαιναν να τα μελετήσουν προκειμένου να επιλέξουν τα δικά τους θέματα, καθώς ο νόμος ορίζει να μοιράζονται τα θέματα κατά 50% από την Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τους καθηγητές. Εφέτος η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Β΄ τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ.
 Στην Τράπεζα υπάρχουν 420 θέματα για τα Αρχαία, 232 θέματα για τη Νεα Ελληνική Γλώσσα, 250 θέματα για την Ιστορία. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα απο το υπουργείο Παιδείας η Τράπεζα θα εμπλουτίζεται με θέματα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μέχρι το τέλος της. Επίσης θα αξιολογουνται από τους επιστήμονες του υπουργείου Παιδείας θέματα που αποστέλλονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και για τα μαθήματα της Α΄ Λυκείου αλλά και για τη Β” τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Όπως έγινε γνωστό επίσης, οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα θα αντλούν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου