Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Προειδοποίηση Λοβέρδου για τις καταλήψεις στα σχολεία!...

Με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα για απώλεια της διδακτέας ύλης στις περιπτώσεις που οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Aνέφερε ότι περίπου 500 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα.
 Το Προεδρικό Διάταγμα που επικαλέστηκε ο υπουργός Παιδείας προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορούν να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως να γίνονται μαθήματα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και να σταματήσουν οι εκδρομές και άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Ο υπουργός Παιδείας είπε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο των καταλήψεων συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις. «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται;
Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των καταλήψεων, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη για την ελλιπή καθαριότητα στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου